Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 84-68 από την Μπάγερν Μονάχου στο «Audi Dome» της πρωτεύουσας της Βαυαρίας για τη 17η αγωνιστική της Euroleague κι έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά του να πάρει μια θέση στην πρώτη 8άδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο προπονητής των «πρασίνων», Ντέγιαν Ράντονιτς, στάθηκε στο γεγονός πως δεν πρέπει οι διαδοχικές ήττες να πάρουν την ομάδα του από… κάτω.

«Η Μπάγερν έπαιξε καλύτερα από μας, άξιζε να κερδίζει. Έλεγξε τον ρυθμό και πήρε τη νίκη. Είναι σημαντικό για μας να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Ξαναλέω πως πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για να βελτιωθούμε, ήδη από το επόμενο παιχνίδι», τόνισε ο Μαυροβούνιος τεχνικός. Η επόμενη αποστολή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, πάντως, δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς για τη 18η αγωνιστική (πρώτη του δεύτερου γύρου της regular season) θα υποδεχθεί την… πληγωμένη Φενέρμπαχτσε που ψάχνει αντίδραση.

Στο μεταξύ, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου στο Μόναχο αποδοκίμασαν την ομάδα για την κακή της εικόνα και φώναξαν συνθήματα πως «αυτό δεν είναι ο Παναθηναϊκός».

Πέντε ήττες στη σειρά, πρώτη φορά στην ιστορία του

Η ήττα από την Μπάγερν Μονάχου ήταν η 5η συνεχόμενη του Παναθηναϊκού στη Euroleague 2022-23 και… ιστορική. Ποτέ άλλοτε οι «πράσινοι», που μετρούν έξι κατακτήσεις, δεν είχαν χάσει τόσα πολλά μαζεμένα παιχνίδια στα χρονικά του θεσμού, συμπεριλαμβανομένης της νέας εποχής του με το φορμάτ που ισχύει επί του παρόντος και εδραιώθηκε την περίοδο 2016-17. Την προηγούμενη 3ετία, διάστημα της πτώσης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού το… κοντέρ είχε σταματήσει στις τέσσερις απανωτές ήττες και ποτέ δεν είχε γράψει πέντε.