Σε μεγάλες περιπέτειες μπήκε η Μπαρτσελόνα στην επίσκεψή της στο ουδέτερο «Χοσέ Ρίκο Πέρεθ» του Αλικάντε όπου νίκησε με μεγάλη δυσκολία 4-3 στην παράταση την Ιντερσίτι, ομάδα 3ης Κατηγορίας που παλεύει για την παραμονή της στο πρωτάθλημα της. Έτσι, πήρε την πρόκριση στους «16» του Copa del Rey.

Ο Άνσου Φάτι ήταν ο ήρωας των «μπλαουγκράνα». Ο νεαρός Ισπανός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο 74′ και στο 103′ σημείωσε το νικητήριο τέρμα για το συγκρότημα του Τσάβι Ερνάντεθ που παρέμεινε ζωντανό στη διοργάνωση, που φυσικά και στόχο έχει να τη διεκδικήσει.

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει η Μπάρτσα στο θεσμό φάνηκε και από την 11άδα όπου περιείχε τους Αραούχο, Κουντέ, Άλμπα, Μπουσκέτς και Ντεμπελε, ενώ στη διάρκεια του ματς πέραν του Άνσου Φάτι αγωνίστηκαν και οι Γκάβι, Ραφίνια. Απουσίαζαν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Πέδρι.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 4′ με τον Αραούχο και έμοιαζε πως θα είχε εύκολο βράδυ, αλλά ο άσος της Ιντερσίτι, Οριόλ Σολδεβίγια είχε άλλη… άποψη. Ισοφάρισε στο 59′ κι έπειτα «απάντησε» σε κάθε γκολ της Μπάρτσα με εξαίρεση του τελευταίου. Ο Ντεμπελέ έκανε το 2-1 στο 66′, με τον Σολδεβίγια να σκοράρει στο 74′. Στο 77′ ο Ραφίνια έδωσε και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, μα και πάλι ο Σολδεβίγια ισοφάρισε στο 86′.

Στους «16» πέρασαν επίσης: η Ατλέτικο Μαδρίτης που νίκησε με 2-0 την Οβιέδο στο «Κάρλος Ταρτιέρε» (24′ Γιορέντε, 83′ Μπάριος), η Σεβίλλη που θριάμβευσε με 5-0 στην έδρα της Λινάρες (37′, 40′, 74′ Εν-Νεσίρι, 57′ αυτ. Σκουαντρόνε, 69′ Λαμέλα), η Ρεάλ Σοσιεδάδ που ξεπέρασε με 1-0 την Λογρονιές (33′ Ναβάρο), η Μαγιόρκα που χρειάστηκε την παράταση για να επιβληθεί της Ποντεβέδρα με 2-0 (97′ Πρατς, 104′ Μουρίκι), ενώ την έκπληξη έκανε η Αλαβές που νίκησε με 1-0 και απέκλεισε τη Βαγιαδολίδ, ομάδα της La Liga (11′ Σιλά).