Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη 10η νίκη του στη φετινή regular season της Euroleague καθώς «διέλυσε» τον Παναθηναϊκό με 95-71 στο «ΟΑΚΑ» και παράλληλα τη 10η συνεχόμενη σε ντέρμπι «αιωνίων» με τον προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και το μπάσκετ που έπαιξε.

Η δέκατη σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού είχε εντυπωσιακό και σε κάποια σημεία ολοκληρωτικό μπάσκετ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, όμως δεν είναι άνθρωπος που θα… ξεφύγει σε συναισθήματα και δηλώσεις, γι’ αυτό δεν το έκανε ούτε τώρα.

«Αναμφισβήτητα είναι μια καλή βραδιά για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις εδώ στο ΟΑΚΑ, δεν είναι μια απλή νίκη. Μείναμε στο πλάνο μας, παίξαμε ομαδικά και είχαμε 28 ασίστ. Ο Παναθηναϊκός έχει επιθετικό ταλέντο, όμως κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Βρήκαμε καλά σημεία για το σουτ, αν και το ποσοστό μας δεν ήταν υψηλό στην αρχή», υποστήριξε αρχικά ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Πήραμε ένα σημαντικό προβάδισμα και στη συνέχεια πήραμε και την νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Έλειπε ο Βεζένκοβ και αυτό μας έκανε να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό».

Υποδοχή ηρώων στο «ΣΕΦ»

Η ευρεία νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός αποτέλεσε και την… έμπνευση ώστε αρκετοί οπαδοί του να αρχίσουν να κινητοποιούνται κυρίως μέσω των social media και να περιμένουν την αποστολή της ομάδας να φτάσει στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» προκειμένου να αποθεώσουν τους παίκτες γι’ αυτή την ιστορική εμφάνιση και το αποτέλεσμα που δεν θα ξεχαστεί εύκολα.