Μέχρι και πριν μία εβδομάδα όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρούσε στην απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη αλλά τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως μπήκε φρένο στο όλο θέμα, με τις φήμες για το πώς έχουν τα πράγματα να είναι διάφορες και τους ανθρώπους που είναι κοντά στον Αργεντίνο εξτρέμ, στη Θεσσαλονίκη, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς ισχύει.

Όταν είχε ακουστεί για πρώτη φορά το όνομα του Μαντσίνι για τους Πειραιώτες, οι αντιδράσεις ήταν μοιρασμένες στο εσωτερικό της ομάδας. Υπήρχαν αυτοί που ήταν και είναι υπέρ της απόκτησής του, υπήρχαν και αυτοί όμως που θεωρούσαν ότι ο παίκτης δεν είναι για αυτό το επίπεδο, ότι δεν θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Όπως και να έχει, το θέμα παρέμενε ανοιχτό και όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει deal, αλλά τα τελευταία 24ωρα το κλίμα έχει αλλάξει.

Πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα, υπήρχαν φήμες ακόμη και για ενδιαφέρον άλλης μεγάλης ελληνικής ομάδας, με το μυαλό όλων να πάει στον Παναθηναϊκό, αλλά και από Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο παίκτης παραμένει στη Θεσσαλονίκη. Τι συμβαίνει, επομένως, με την υπόθεση Μαντσίνι; Ποια είναι η αλήθεια; Η απάντηση έρχεται από τη συμπρωτεύουσα και από ανθρώπους που είναι κοντά στον Αργεντίνο εξτρέμ όσο και στη διοίκηση του Άρη.

Οι προβληματισμοί του παίκτη, οι σκέψεις της διοίκησης

Ο Μαντσίνι του Άρη

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λένε στη Θεσσαλονίκη, ο Μαντσίνι ναι μεν χαίρεται για το ενδιαφέρον από την πλευρά του Ολυμπιακού, από την άλλη όμως προβληματίζεται για κάποια πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, το οικονομικό, αφού θα ήθελε περισσότερα από τα 1,6 εκατ. ευρώ που του προσφέρουν οι Πειραιώτες για τριετές συμβόλαιο. Περισσότερο και από το οικονομικό, όμως, τον Αργεντίνο τον απασχολεί κάτι άλλο: Ο ρόλος του στην ομάδα. Το αν θα υπολογίζεται ως βασικός. Το αν θα στηριχθεί πάνω του ο Μίτσελ ή θα γίνει ένας παίκτης του rotation. Θα ήθελε, με λίγα λόγια, να έχει κάποιες εγγυήσεις για όλα αυτά.

Η διοίκηση του Άρη, από την άλλη, δεν προβληματίζεται πάντως. Αντιθέτως, είναι θετική στο να πουλήσει τον παίκτη στον Ολυμπιακό τόσο επειδή θα πάρει 1,5 εκατ. ευρώ όσο και επειδή ξέρει ότι ο Μαντσίνι δεν… τρελαίνεται κιόλας με την προοπτική μεταγραφής σε ομάδα της Ρωσίας. Και με τις σχέσεις διοίκησης και παίκτη να μην είναι και τόσο καλές τον τελευταίο μήνα, οι ενδοιασμοί που υπήρχαν για ενδεχόμενη πώλησή του δεν υπάρχουν πλέον.

Από εκεί και πέρα, το αν θα έχουμε νέα αλλαγή δεδομένων προσεχώς, θα φανεί από τις εξελίξεις.