Το 2019 είχε φτάσει ως τον τελικό και έχασε από τον Ράφα Ναδάλ, το 2022 όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε απέναντί του τον Αντρέι Ρούμπλεφ και ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει το τουρνουά επίδειξης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και έκανε δηλαδή αφού επικράτησε με 2-1 στα σετ και πήρε ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο τενίστες συναντήθηκαν μετά τον αγώνα τους στο ATP Finals στο Τορίνο πριν ένα μήνα, όπου είχε δημιουργηθεί και θέμα από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Τσιτσιπάς για τον Ρούμπλεφ, για τις οποίες, όπως είπε πριν λίγες μέρες, έχει μετανιώσει.

Όπως και να έχει, αυτό το γεγονός έδινε έξτρα ενδιαφέρον στο παιχνίδι, γιατί κατά τα άλλα το τουρνουά ήταν επίδειξης, φιλικό. Παρ’ όλα αυτά, καλύτερα να νικάς, έστω σε αγώνα χωρίς μεγάλη σημασία, παρά να χάνεις και ο Έλληνας τενίστας έκανε αυτό που έπρεπε.

Ο Τσιτσιπάς πήρε με 6-2 το πρώτο σετ, έχασε με 6-4 το δεύτερο, αλλά επικράτησε ξανά με 6-2 στο τρίτο και με 2-1 αναδείχθηκε νικητής, βάζοντας πλέον πλώρη για τα επόμενα, πιο σημαντικά τουρνουά στα οποία θα πάρει μέρος.

Τα σετ: 6-2, 4-6, 6-2