Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι και έκανε δηλώσεις στο Arab News, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να απολογηθεί στον Αντρέι Ρούμπλεφ για την ατάκα που είχε πει για αυτόν μετά την ήττα στο ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Έλληνας τενίστας είχε ηττηθεί με 2-1 σετ από τον Ρώσο, για τον οποίο είχε πει μετά το τέλος του αγώνα ότι «επικράτησε με τα λίγα εργαλεία που έχει». Μια δήλωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον του, με τον ίδιο να επανέρχεται τώρα στο θέμα για να διορθώσει το λάθος του, όπως είπε.

«Αυτό που είχα πει στη συνέντευξη Τύπου για τον Ρούμπλεφ, ήταν λάθος και άδικο. Το είχα δει από μια διαφορετική προσέγγιση, ήθελα να τον πεισμώσω για τον επόμενο αγώνα του, για να παίξει ακόμα καλύτερα. Ήθελα να δυναμώσω τη φωτιά μέσα του, να είναι πιο διψασμένος και συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα», είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς και συνέχισε.

«Ο Ρούμπλεφ είναι εκπληκτικός παίκτης Έχει πολλά όπλα και τα χρησιμοποιεί πολύ καλά στο γήπεδο. Χτυπάει πολύ δυνατά την μπάλα, είναι σαν τον Μάρατ Σάφιν της νέας γενιάς. Είναι ένας από τους πιο πειθαρχημένους παίκτες και σπουδαίος επαγγελματίας.

Ναι, μετάνιωσα. Δεν ήταν καλό για μένα. Ήμουν πληγωμένος που δεν έφτασα ως το τέλος του τουρνουά. Προσπάθησα να βγάλω όλη την αρνητική ενέργεια, αλλά αυτός δεν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ακόμα και αν πίστευα ότι θα έβγαινε κάτι καλό απ’ αυτό. Σίγουρα αν τον δω θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη, γιατί ασφαλώς δεν πιστεύω πραγματικά αυτά που είπα για εκείνον».