Η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2022 πλησιάζει και μαζί με τους παίκτες της Αργεντινής και της Γαλλίας προετοιμάζεται και ο Σιμόν Μαρτσίνιακ που θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς το πρόβλημα υγείας που τον άφησε εκτός γηπέδων για 1,5 χρόνο.

Η FIFA επέλεξε για τον τελικό τον 41χρονο Πολωνό, ο οποίος σφύριξε αγώνες και των δύο φιναλίστ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτός ήταν ο διαιτητής στη νίκη της Γαλλίας με 2-1 επί της Δανίας στη φάση των ομίλων, αυτός ήταν ο διαιτητής και στο 2-1 της Αργεντινής επί της Αυστραλίας στους «16».

Και μάλλον τα πήγε καλά, με αποτέλεσμα η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τον εμπιστευτεί για τον τελικό του Μουντιάλ, το οποίο θα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην καριέρα του.

Μια καριέρα που διακόπηκε για περισσότερο από ένα χρόνο λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο Μαρτσίνιακ, ο οποιος μίλησε για αυτό.

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμένα. Είχα ταχυκαρδία, είναι μια πάθηση της καρδιάς και στην αρχή τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά. Έπρεπε να αποχωρήσω από την διαιτησία, έχασα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πραγματικά αισθανόμουν απαίσια, όμως αυτά πέρασαν. Τώρα η ζωή μου επιστρέφει την χαρά πολλαπλασιασμένη και δεν μπορώ να σταματήσω να χαμογελάω με αυτό το υπέροχο συναίσθημα», ήταν τα λόγια του.