Οι Σικάγο Μπουλς ανακοίνωσαν τη λύση τη συνεργασίας τους με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και υπέγραψαν σε two contract τον γκαρντ Κάρλικ Τζόουνς. Ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ πλέον είναι ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη γαλλική Βιλερμπάν, δοκίμασε εκ νέου την τύχη του στο NBA όπου στο παρελθόν έπαιξε για τους Ντάλας Μάβερικς και τους Λος Άντζελες Λέικερς, με τους οποίους μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2020. Αφότου ολοκληρώθηκε το Eurobasket συμφώνησε με τους Σικάγο Μπουλς και εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα τους, Γουίντι Σίτι Μπουλς, που αγωνίζεται στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της G-League.

Εκεί έδειξε μέρος του ταλέντου του καθώς σε 12 ματς είχε μέσο όρο 11,7 πόντους και 6,4 ριμπάουντ, αλλά και 1,3 μπλοκ. Ωστόσο, η αθλητική διεύθυνση της ομάδας υπό τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Αρτούρας Καρνισόβας, καθώς και ο προπονητής Μπίλι Ντόνοβαν, αποφάσισαν πως ο 25χρονος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είχε μέλλον στο σύλλογο και επέλεξαν να τον αφήσουν ελεύθερο.

Πλέον, μια επιστροφή στην Ευρώπη σε ομάδα που αγωνίζεται στη Euroleague βρίσκεται στα… χαρτιά για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, σε περίπτωση δεν υπάρξει κάποιο πρότζεκτ στο NBA που να τον πείσει για να παραμείνει εκεί. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν σενάρια για ενσωμάτωσή του στον Ολυμπιακό, ενώ πιο πρόσφατα παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από τη Φενέρμπαχτσε, την οποία προπονεί ο τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Δημήτρης Ιτούδης.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της ιστοσελίδας eurohoops.net είχε βάλει στο… κόλπο και άλλες δύο ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της Ευρώπης – τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σημειώνοντας πως αναζητούν να ενισχυθούν στη frontline τους καθώς ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν το ρόστερ τους ώστε να διεκδικήσουν με καλύτερες πιθανότητές την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Euroleague.