Για ακόμη ένα παιχνίδι στο Μουντιάλ 2022 ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία. Όχι μόνο με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο 3-0 της Αργεντινής επί της Κροατίας στον ημιτελικό, αλλά και με τους αριθμούς του.

Με το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 34ο λεπτό έφτασε στα πέντε γκολ στην τρέχουσα διοργάνωση, όσα έχει και ο συμπαίκτης του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ. Όσα έβαλε και ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, που είναι και το τελευταίο που έχει κατακτήσει η «αλμπισελέστε». Πέντε γκολ είχε βάλει κι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στο Μουντιάλ του 1998.

Έξι γκολ είχε βάλει ο Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες το 1978 όταν η Αργεντινή πήρε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τα περισσότερα, όμως, σ’ ένα Μουντιάλ για λογαριασμό των Αργεντινών τα έβαλε ο Γκιγέρμο Στάμπιλε – οκτώ το 1930.

Παράλληλα, ήταν το 11ο του στις πέντε παρουσίες του στο θεσμό. Είναι πλέον μόνος πρώτος στην κατάταξη με τους κορυφαίους σκόρερ της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού ξεπέρασε τον θρυλικό «Μπατιγκόλ».

Με 11 γκολ κι εννιά ασίστ, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με συμμετοχή σε τουλάχιστον 20 γκολ.

Πρώτος σε συμμετοχές, δεύτερος σε νίκες

Εναντίον της Κροατίας, ο Λιονέλ Μέσι έγραψε την 25η συμμετοχή του στην ιστορία του θεσμού. Όσες έχει και ο Λόταρ Ματέους. Κανείς δεν έχει παραπάνω από αυτούς τους δύο. Με δεδομένο πως αναμένεται να παίξει και στον τελικό, τότε θα τον ξεπεράσει την Κυριακή (18/12) απέναντι στη Γαλλία ή στο Μαρόκο.

Επιπλέον, είναι ο δεύτερος με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού. Μετράει 16, όσες και ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Καφού. Μια περισσότερη έχει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα, ο Γερμανός στράικερ Μίροσλαβ Κλόζε.