Οι Λος Άντζελες Λέικερς «άλωσαν» το «Fiserv Forum» έβαλαν στοπ στο νικηφόρο σερί των Μιλγουόκι Μπακς και τους υποχρέωσαν στην 6η φετινή τους ήττα στο NBA, καθώς επικράτησαν με 133-129. Οι Λέικερς έχουν ρεκόρ 9-12 και οι Μπακς 15-6.

Το ματς, όμως, θα μείνει στην ιστορία για την «τιτανομαχία» του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Άνθονι Ντέιβις. Ο Έλληνας σούπερ σταρ έβαλε 40 πόντους σε 35 λεπτά (16/23 σουτ, 0/3 τρίποντα, 8/11 ελεύθερες βολές, επτά ριμπάουντ, πέντε ασίστ, ένα μπλοκ). Ο σέντερ των Λέικερς έβαλε 44 πόντους σε 40 λεπτά (18/27 σουτ, 2/3 τρίποντα, 6/7 ελεύθερες βολές δέκα ριμπάουντ, τρία κοψίματα).

Ο «Greek Freak» είχε και την συμπαράσταση του Τζρού Χόλιντεϊ με 28 πόντους, ενώ στους 17 σταμάτησε ο Κρις Μίντλετον. Για τους Λέικερς 28 πόντους έβαλε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που μοίρασε και 11 ασίστ. Όσες έδωσε κι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ που πέτυχε και 15 πόντους.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν αρκετά καλά στο ματς και βρήκαν σχετικά εύκολα καλάθια και από τους πέντε βασικούς τους. Μεταξύ τους κι ο Κρις Μίντλετον που επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του.

Ωστόσο, οι Λος Άντζελες Λέικερς αντέδρασαν με τον Άνθονι Ντέιβις να σημειώνει 13 πόντους – δεν σκόραρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ μόλις έναν πόντο είχε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Απ’ τη μεριά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε επτά, καθώς η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Λέικερς να παίρνουν ισχνό προβάδισμα 33-31.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Μπακς δεν είχαν αμυντική απάντηση για τους τρεις αστέρες των Λέικερς. Οι Ντέιβις, Τζέιμς και Γουέστμπρουκ πέτυχαν 28 από τους συνολικά 33 πόντους της ομάδας τους στο 12λεπτο. Ο Γουέστμπρουκ στο πρώτο μέρος «έκοψε» την άμυνα των «ελαφιών» μοιράζοντας οκτώ ασίστ κι άλλες τέσσερις είχε ο Τζέιμς. Οι Λέικερς πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 66-58, ενώ περίπου στα μισά της περιόδου είχαν προβάδισμα μέχρι και 12 πόντους.

Πέραν της άμυνας, οι Μπακς δεν βρήκαν ρυθμό ούτε και στην επίθεση με τον «Greek Freak» να προσθέτει τέσσερις πόντους και τον Τζρου Χόλιντεϊ να είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή (14 π. 6/10 σουτ).

Ο Χόλιντεϊ έδωσε ώθηση στην επίθεση των Μπακς στην αρχή της 3ης περιόδου. Τα «ελάφια» έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα των Λεικερς στο 3ο 12λεπτο. Έβαλαν συνολικά 39 πόντους με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει τους 14 απ’ αυτούς. Ήταν η επίθεσή τους που τους έβγαλε από τα δύσκολα αφού οι αντίπαλοί τους σε διάφορα σημεία του ματς βρέθηκαν με διψήφια διαφορά πόντων. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην τελευταία περίοδο με τους Μπακς να βρίσκονται στο -4 (101-97).

Στην 4η περίοδο οι άμυνες έλαμψαν δια της… απουσίας τους και για τις δύο ομάδες. Η επίθεση έκανε τη διαφορά. Οι δύο ομάδες πήγαιναν ουσιαστικά πόντο – πόντο, ενώ χάρισαν εξαιρετικό θέαμα – με καρφώματα και κοψίματα, όπως εκείνο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον ΛεΜπρόν Τζέιμς που ξεσήκωσε το γήπεδο. Οι Λέικερς, όμως, άντεξαν στην πίεση των Μπακς. Πέτυχαν καθοριστικά καλάθια κι αυτό τους χάρισε τη νίκη.

Τα 12λεπτα: 31-33, 27-33, 39-35, 32-32.