Η Γερμανία αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2022 παρά τη νίκη της με 4-2 επί της Κόστα Ρίκα καθώς η Ιαπωνία νίκησε με 2-1 την Ισπανία στο άλλο ματς του ομίλου. Έτσι στο διαδίκτυο έγινε… χαμός καθώς, διάσημοι και μη, χρήστες του Twitter άρχισαν να ρίχνουν… αλάτι στην πληγή της «μάνσαφτ».

Αφού ολοκληρώθηκε η μεγάλη έκπληξη και ο δεύτερος απανωτός αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων σε Παγκόσμιο Κύπελλο – είχε προηγηθεί εκείνος του 2018 – ο Γκάρι Λίνεκερ αποφάσισε να γελάσει εις βάρος των Γερμανών.

Ο θρυλικός Άγγλος στράικερ και νυν παρουσιαστής και σχολιαστής αθλητικών εκπομπών για το BBC και το BT Sports, ο Γκάρι Λίνεκερ που είχε πει την περίφημη έκφραση: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι. Εικοσιδύο άνδρες κυνηγούν την μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος, οι Γερμανοί πάντοτε νικούν», αποφάσισε να την… ανανεώσει. «Αν καταφέρουν να περάσουν από τη φάση των ομίλων», έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το μήνυμα συνοδεύθηκε με βίντεο όπου ο ίδιος, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, Άλαν Σίρερ, κι ο άλλοτε διεθνής Άγγλος αμυντικός Μάικα Ρίτσαρντς ξεκαρδίζονται. Μάλιστα, ο Σίρερ από τα γέλια πέφτει στο πάτωμα. Το ίδιο βίντεο πόσταρε και ο Άλαν Σίρερ στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, δεν ήταν οι μόνοι που αποφάσισαν να γελάσουν εις βάρος των Γερμανών και της ατυχίας τους. Την στιγμή που τα γερμανικά ΜΜΕ όπως η «Bild» έγραφαν: «Τί ντροπή! Είμαστε εκτός», οι Βραζιλιάνοι οπαδοί που δεν έχουν ξεχάσει – και δεν θα ξεχάσουν ποτέ – το «Mineirazo», την ήττα με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2014, χάρηκαν με την ψυχή τους για την ατυχή εξέλιξη στην πορεία της «μάνσαφτ» στα γήπεδα του Κατάρ.