Το γκολ του Μοράτα έφερνε την Ισπανία αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022 και απειλούσε να στείλει τη Γερμανία σπίτι της, αλλά στο 83′ ο Φούλκρουγκ ισοφάρισε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του Χάνσι Φλικ που θέλει απλά νίκη επί της Κόστα Ρίκα, πλέον, για να περάσει στην επόμενη φάση, όπου θα είναι, εκτός κι αν συμβούν τρελά πράγματα στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, και οι Ίβηρες.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Ισπανοί έκαναν σαφές ότι ήθελαν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να κάνουν το παιχνίδι τους, έχοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6′ με τον κεραυνό του Όλμο που απέκρουσε ο Νόιερ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Μια φάση που έδινε τον… τόνο για τη συνέχεια της αναμέτρησης, με τους Ίβηρες να έχουν τον έλεγχο.

Αυτοί που μάλλον δεν τον είχαν ήταν οι δύο τερματοφύλακες, ο Σιμόν από τη μία και ο Νόιερ από την άλλη, αφού με διαφορά λίγων λεπτών έκαναν από ένα… παιδικό λάθος ο καθένας, χωρίς όμως να τους στοιχίσει αφού η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα τους.

Και όταν τελικά κατέληξε σε αυτά της Ισπανίας από την κεφαλιά του Ρούντιγκερ στο 40′, μετά την εκτέλεση φάουλ, η Γερμανία δεν μπόρεσε να το πανηγυρίσει αφού το VAR έδειξε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Όπως και να έχει, τα «πάντσερ» ήταν αυτά που μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη, πίεσαν και στο 56′ είχαν την ευκαιρία για να προηγηθούν μετά το νέο λάθος του Σιμόν, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας το διόρθωσε αμέσως λέγοντας «όχι» στον Κίμιχ. Οι Γερμανοί, επομένως, δεν πήραν το προβάδισμα και το μετάνιωσαν λίγα λεπτά μετά…

Στο 62′ ο Άλμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μοράτα με πολύ ωραίο τελείωμα νίκησε τον Νόιερ για το 1-0, με τους Ισπανούς να παίρνουν τα πάνω τους μετά το γκολ και να πάνε αμέσως μετά, στο 65′, για το δεύτερο με άψογη αντεπίθεση αλλά το τελείωμα του Ασένσιο δεν ήταν καλό και η ευκαιρία χάθηκε.

Έτσι, η ομάδα του Χάνσι Φλικ παρέμεινε ζωντανή και στο 73′ είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με το τετ α τετ του Μουσιάλα μετά την εκπληκτική πάσα του Σανέ, αλλά ο Σιμόν απέκρουσε και κράτησε το 1-0. Αυτό που τελικά έγινε 1-1 στο 83′, όταν ο Σανέ άρχισε την προσπάθεια και η μπάλα κατέληξε μέσω Μουσιάλα στον Φούλκρουγκ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε και κράτησε ζωντανή τη Γερμανία στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16».

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα (82′ Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66′ Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν Τόρες (54′ Μοράτα), Ασένσιο (66′ Κόκε).

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ (70′ Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85′ Χόφμαν), Μίλερ (70′ Φούλκρουγκ), Γκουντογκάν (70′ Σανέ), Μουσιάλα.