Μπορεί ο Καναδάς να άρχισε το ματς με… γκολ από τα αποδυτήρια και να ήταν αρκετά καλός στο πρώτο 20λεπτο, η Κροατία όμως πήρε τον έλεγχο στη συνέχεια, ανέτρεψε το σκορ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έβαλε άλλα δύο γκολ στο δεύτερο για να κλειδώσει το τρίποντο, με το οποίο πήγε στην 1η θέση του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 και στο +1 από το Βέλγιο, το οποίο θα αντιμετωπίσει στην 3η και τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για τους Καναδούς, αφού στο 2ο λεπτό ο Μπιουκάναν έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Ντέιβις ήρθε με φόρα και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της χώρας του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα γκολ που έδωσε ώθηση στον Καναδά, ο οποίος με το συνεχές πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου δεν επέτρεπε στους αντιπάλους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Έτσι πέρασε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, αλλά από εκεί και πέρα η Κροατία άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή της. Η «Χρβάτσκα» είχε την πρώτη της φάση στο 22′, όταν ο Μπρόζοβιτς πέρασε ωραία για τον Λιβάγια αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό με την προβολή του, ενώ στο 26′ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έδωσε την πάσα στον Κράμαριτς που σκόραρε, οπότε το γκολ δεν μέτρησε.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε 0-1 αλλά ήταν φανερό ότι θα άλλαζε πριν το ημίχρονο, αφού οι Κροάτες είχαν πάρει τον έλεγχο και έκαναν ό,τι ήθελαν πλέον, πιέζοντας για την ισοφάριση. Μια ισοφάριση στην οποία πλησίασαν στο 35′ με τον Λιβάγια, μετά την κάθετη του Μόντριτς, αλλά ο Μπόριαν απέκρουσε και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Όχι για πολύ όμως…

Στο 36′ ο Πέρισιτς πέρασε ωραία για τον Κράμαριτς και αυτός τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 1-1, για να έρθει πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′ και το 2-1 με το γκολ του Λιβάγια, ο οποίος πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με σουτ την έστειλε στη γωνία του Μπόριαν που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Έτσι, η Κροατία πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι και ο Καναδάς επέστρεψε από αυτά αποφασισμένος να ψάξει την ισοφάριση, απειλώντας στο 49′ με το ωραίο σουτ του Οσόριο που έφυγε άουτ. Καλή στιγμή, αλλά όχι καλύτερη από αυτή που είχαν λίγα λεπτά μετά, στο 54′, με τον Κράμαριτς μετά το γύρισμα του Μόντριτς.

Το παιχνίδι ήταν όμορφο, με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω, τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και τον Ντέιβιντ να πάει για το 2-2 στο 56′ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ωραία, πολύ ωραία, ήταν και η απόκρουση του Λιβάκοβιτς, ο οποίος κράτησε το 2-1 για την ομάδα του.

Αυτή, βασικά, ήταν και η τελευταία φάση που είχε ο Καναδάς στο παιχνίδι, με την Κροατία από εκεί και πέρα να ανεβάζει ρυθμό με στόχο να καθαρίσει την υπόθεση-νίκη και τα κατάφερε στο 70′, όταν ο Κράμαριτς έκανε όλα τέλεια μετά τη σέντρα του Μπρόζοβιτς και έγραψε το 3-1. Και με την απογοήτευση να έχει καταβάλει, πλέον, τους Καναδούς, οι Κροάτες κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό και έβαλαν και 4ο γκολ, στο 94′, με τον Μάγιερ μετά το λάθος του Μίλερ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους (4-1).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Πέρισιτς (86′ Όρσιτς), Λόβρεν, Κόβατσιτς (86′ Μάγερ), Κράμαριτς (73′ Βλάσιτς), Μόντριτς (86′ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Λιβάγια (60′ Πέτκοβιτς), Σόσα, Γκβαρντιόλ, Γιουράνοβιτς.

Kαναδάς: Μπόριαν, Μίλερ, Βιτόρια, Τζόνστον, Ντέιβις, Εουστάκιο (46′ Κονέ), Χάτσινσον (72′ Αντεκούγκμπε), Λαριέα (62′ Χόιλετ), Ντέιβιντ (72′ Καβαλίνι), Λάριν (46′ Οσόριο), Μπουκάναν.