Η νίκη ήταν μονόδρομος για τη Σενεγάλη, μετά την ήττα από την Ολλανδία στην 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στο «16» και την πήρε παρά το γεγονός ότι το Κατάρ ήταν βελτιωμένο σε σχέση με την πρεμιέρα, επικρατώντας με 3-1 και χάρη σε γκολ των Ντιά, Ντιεντιού και Ντιένγκ.

Ήταν δεδομένο ότι οι Σενεγαλέζοι θα έπαιρναν τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημά του και από εκεί και πέρα θα πίεζαν για το γκολ, έχοντας την πρώτη προσπάθεια στο 9′ με μια φάση διαρκείας που ολοκληρώθηκε με το άστοχο σουτ του Μεντί. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο στο 17′ μετά την άστοχη έξοδο του Μπαρσάμ στην εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 24′ έγιναν απειλητικοί με το σουτ του Γκέιγ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 30′ η Σενεγάλη είχε φάση από το… βολέ του Μεντί για τον Σαρ, αλλά ο Μπαρσάμ βγήκε νικητής στο τετ α τετ και τελικά το 0-1 έγινε στο 41′ από το τραγικό λάθος του Κούκι που είχε ως συνέπεια ο Ντιά να κλέψει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Έτσι, λοιπόν, η Σενεγάλη πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και όταν επέστρεψε από αυτά καθάρισε τον αγώνα, αφού ο Ντιεντιού με ωραία κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 0-2. Σκορ που έμοιαζε αδύνατο να ανατραπεί από το Κατάρ, παρά το γεγονός ότι η εικόνα του ήταν καλύτερη από ό,τι στον αγώνα της πρεμιέρας με το Εκουαδόρ. Και αποδείχθηκε και στη συνέχεια…

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μειώσουν στο 61′ με το ωραίο σουτ του Χασάν που έφυγε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια, στο 62′ και στο 67′, χρειάστηκαν δύο μεγάλες αποκρούσεις του Μεντί για να μη γίνει το 1-2. Μέχρι που τελικά αυτό έγινε…

Στο 78′ ο Μοχάμεντ σέντραρε από δεξιά και ο Μουντάρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στο Κατάρ, αλλά η Σενεγάλη τις… τελείωσε γρήγορα, αφού στο 84′ ο Ντιαλό έδωσε στον Ντιένγκ και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-3, κλειδώνοντας το τρίποντο για την ομάδα του.

Κατάρ: Μπαρσάμ, Πέδρο (83′ Σαλμάν), Μοχαμάντ, Χασάν, Αμίν, Μπουντιάφ (69′ Χατέμ), Αφίφ, Αλχάιντος (74′ Μουντάρι), Αλί, Κούκι, Ασίμ.

Σενεγάλη: Μεντί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Τζέικομπς (78′ Σισέ), Σαμπαλί, Ν.Μεντί (78′ Πάπε Σαρ), Γκεγιέ, Ντιατά (64′ Σις), Σαρ (74′ Εντιαγέ), Ντία, Ντιεντιού (74′ Ντιένγκ).