Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας ανακοίνωσε πως έπειτα από επαφές που είχε με τη FIFA, το κυβερνών σώμα του ποδοσφαίρου εγγυάται πως τα καπέλα και τις σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου που υποστηρίζουν την οργάνωση Rainbow Wall, δεν θα κατασχεθούν εκ νέου στη διάρκεια του Μουντιάλ 2022.

«Σε απάντηση του αιτήματος της Ουαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA επιβεβαίωσε ότι οι οπαδοί που φορούν καπέλα του Rainbow Wall ή που έχουν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα τους επιτραπεί η είσοδος στο ματς κόντρα στο Ιράν (σ.σ. σήμερα, 25/11 στις 12:00)», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση της Ουαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνέχισε:

«Όλα τα γήπεδα και οι χώροι που είναι αφιερωμένοι στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν ενημερωθεί και έχουν λάβει την οδηγία να ακολουθήσουν τους κανονισμούς».

Έπειτα, ο ποδοσφαιρικός οργανισμός έστειλε κι ένα μήνυμα στη FIFA: «Ενθαρρύνουμε τη FIFA να μείνει πιστή στο δικό της μήνυμα πως όλοι θα είναι καλοδεχούμενοι στο Κατάρ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να υπογραμμίζουμε οποιοδήποτε ζήτημα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι για τον ΚΑΘΕΝΑ».

Η εθνική ομάδα της Ουαλίας με ηγέτη τον Γκάρεθ Μπέιλ θα μπει σήμερα (25/11, 12:00) στον αγωνιστικό χώρο για κρίσιμο ματς με το Ιράν στο «Ahmad bin Ali Stadium» για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ.

Την περασμένη Δευτέρα (21/11) πολλοί οπαδοί της Ουαλίας, κυρίως γυναίκες, κατήγγειλαν πως οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου «Ahmad bin Ali Stadium» τους κατάσχεσαν τα καπέλα στα χρώματα του ουράνιου τόξου προτού τους επιτρέψουν την είσοδο στις εξέδρες πριν από την έναρξη του αγώνα της Ουαλίας με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για την ιστορία εκείνη αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1.