Στον τελικό του φετινού Wimbledon, στις 10 Ιουλίου, ο Νικ Κύργιος είχε ζητήσει την αποβολή μιας γυναίκας από την εξέδρα λέγοντας πως «είναι σαν να έχει πιει 700 ποτά», με αποτέλεσμα αυτή να κινηθεί δικαστικά καταθέτοντας μήνυση εναντίον του και τον ομογενή τενίστα, τελικά, να της ζητάει συγγνώμη και να δίνει το ποσό των 22.000 ευρώ σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο Κύργιος συνηθίζει να έχει εκρήξεις στους αγώνες του, είτε εναντίον των αντιπάλων του ή θεατών είτε εναντίον της ρακέτας του, οπότε αυτό που έγινε στον φετινό τελικό του Wimbledon δεν προκάλεσε έκπληξη.

Έκπληξη, όμως, ίσως ένιωσε ο ίδιος όταν η 32χρονη θεατής, η οποία είναι Πολωνή, δικηγόρος και ονομάζεται Άνια Πάλους, κινήθηκε δικαστικά εναντίον του, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί.

Έτσι, με δήλωση που έκανε μέσω του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπούσε τη «μεθυσμένη» θεατή, ο Κύργιος αναφέρει τα εξής: «Είπα στον διαιτητή ότι μια θεατής, που τώρα ξέρω ότι είναι η Άννα Πάλους, μού αποσπούσε την προσοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα, πιστεύοντας ότι ήταν μεθυσμένη. Δέχομαι ότι έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη.

Για να επανορθώσω, δώρισα 20.000 λίρες (22.000 ευρώ) στο Great Ormond Street Hospital Charity, μια φιλανθρωπική οργάνωση που επέλεξε η κυρία Πάλους. Δεν θα σχολιάσω ξανά αυτό το θέμα».