Μπορεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ να ήταν ο MVP της νίκης της Λίβερπουλ επί της Νάπολι με 2-0 στο «Άνφιλντ» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Champions League, αλλά το βραβείο κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει και ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ έπαιξε βασικός αντί του Άντριου Ρόμπερτσον και δικαίωσε τον Γιούργκεν Κλοπ για την επιλογή του με μια μεστή εμφάνιση που… γέμισε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Οι «κόκκινοι» προέρχονταν από αποκαρδιωτικές ήττες με 1-0 κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και με 2-1 από την Λιντς για την Premier League και αναζητούσαν απεγνωσμένα να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να πάρουν μια νίκη προκειμένου να αναπτερωθεί το ηθικό τους. Δεν επικράτησαν με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά προκειμένου να πάρουν την πρώτη θέση και πέρασαν στους «16» ως δεύτεροι του γκρουπ, αλλά η νίκη χαρακτηρίστηκε τεράστιας σημασίας.

Ο Τσιμίκας, λοιπόν, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πετύχει η Λίβερπουλ την 5η επιτυχία στη σειρά στη διοργάνωση. Από δικές του εκτελέσεις κόρνερ σημειώθηκαν τα δύο τέρματα με «εκτελεστές» τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντάρβιν Νούνιες.

Παράλληλα, με την ομάδα του να παίζει με 4-3-3, είχε περισσότερες υποχρεώσεις στην επίθεση, αλλά και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ήρθε σε επαφή με την μπάλα 78 φορές, μοίρασε σωστά 31 από τις 35 πάσες που επιχείρησε, είχε τρεις πετυχημένες σέντρες, δημιούργησε τις δύο ευκαιρίες που κατέληξαν στα γκολ της ομάδας του, ενώ ήταν εξαιρετικός και αμυντικά: έξι κερδισμένες μονομαχίες, μια απομάκρυνση, δύο στα δύο τάκλιν κι ένα μπλοκ τελικής προσπάθειας της αντιπάλου.

«Αμυντικά ήμασταν εντυπωσιακοί και μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με τη Νάπολι που έχει τρομερή επιθετική δύναμη και κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να κλείσουμε τους χώρους, να πιέσουμε και να κερδίσουμε την μπάλα ψηλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, που συμπλήρωσε 100 ματς στο Champions League φτάνοντας στις 58 νίκες (μόνο ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε περισσότερες έπειτα από τόσα παιχνίδια στην ιστορία του θεσμού – 61). Κι ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της προσπάθεας.