Το πρώτο μέρος της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League έγινε την Τρίτη (1/11) και η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε την 6η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες με το 2-0 επί της Ίντερ ενώ η Νάπολι γνώρισε την πρώτη ήττα με το 2-0 από τη Λίβερπουλ αλλά εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου, την ίδια ώρα που η Τότεναμ περνούσε με 2-1 από την έδρα της Μαρσέιγ και σφράγιζε το εισιτήριο για τους «16».

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα πάντα είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη αγωνιστική σε ό,τι αφορά την πρόκριση, οπότε τα παιχνίδια τώρα έγιναν επειδή… έπρεπε να γίνουν. Η Λίβερπουλ, άλλωστε, για να πάρει την 1η θέση θα έπρεπε να νικούσε με 4 γκολ τη διαφορά και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συμβεί αυτό. Για την ακρίβεια, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Σαλάχ (85′) και Νούνιες (97′) στο τέλος, την ίδια ώρα που ο Άγιαξ περνούσε από τη Γλασκώβη νικώντας με 3-1 την Ρέιντζερς, κλειδώνοντας την 3η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει στο Europa League.

Λίβερπουλ – Νάπολι 2-0
Ρέιντζερς – Άγιαξ 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Νάπολι 15
Λίβερπουλ 15
Άγιαξ 6
Ρέιντζερς 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα όσα έγιναν στους αγώνες Λεβερκούζεν – Μπριζ και Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης που έγιναν λίγες ώρες νωρίτερα.

Λεβερκούζεν – Μπριζ 0-0
Πόρτο – Ατλέτικο Μ. 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πόρτο 12
Μπριζ 11
Λεβερκούζεν 5
Ατλέτικο Μ. 5

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια αυτού του ομίλου, αφού τα πάντα είχαν ήδη κριθεί: Μπάγερν (ως 1η) και Ίντερ (ως 2η) στους «16» του Champions League, Μπαρτσελόνα (ως 3η) στο Europa League. Για το γόητρο, επομένως, οι Γερμανοί νίκησαν με 2-0 τους Ιταλούς χάρη σε γκολ των Παβάρ (32′) και Τσούπο-Μότινγκ (72′), ενώ οι Καταλανοί έκαναν βόλτα στην Τσεχία νικώντας τη Βικτόρια Πλζεν με 4-2.

Μπάγερν Μονάχου – Ίντερ 2-0
Βικτόρια Πλζεν – Μπαρτσελόνα 2-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπάγερν Μονάχου 18
Ίντερ 10
Μπαρτσελόνα 7
Βικτόρια Πλζεν 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 4ος όμιλος ήταν αυτός που παρουσίαζε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού και οι 4 ομάδες είχαν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι δύο που τα κατάφεραν όμως και μάλιστα με εκτός έδρας νίκες είναι οι Τότεναμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στη Μασσαλία η Μαρσέιγ προηγήθηκε των Άγγλων με γκολ του Μπεμπά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και αν κρατούσε το 1-0 θα έπαιρνε και την πρόκριση για τους «16», αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 54′ με τον Λενγκλέ και πέτυχαν και δεύτερο γκολ, στο 95′, με τον Χόιμπιεργκ, παίρνοντας έτσι όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την 1η θέση.

Ίδιο σενάριο, δηλαδή, με αυτό στο Σπόρτινγκ – Άιντραχτ, όπου οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο 39′ με τον Αρτούρ και αν κρατούσαν τη νίκη θα έπαιρναν και την πρόκριση, αλλά οι Γερμανοί ισοφάρισαν με πέναλτι του Καμαντά στο 62′ και πήραν τη νίκη με γκολ του Μουανί στο 72′, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στους «16».

Μαρσέιγ – Τότεναμ 1-2
Σπόρτινγκ Λισ. – Άιντραχτ Φρ. 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τότεναμ 11
Άιντραχτ Φρ. 10
Σπόρτινγκ Λισ. 6
Μαρσέιγ 6