Οι Πόρτο και Μπριζ είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους «16» του Champions League, οπότε το ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου περιορίστηκε στο ποια εκ των Λεβερκούζεν ή Ατλέτικο Μαδρίτης θα έπαιρνε την 3η θέση για να συνεχίσει στο Europa League, με τους Γερμανούς να τα καταφέρνουν μετά το 0-0 με τους Βέλγους, την ώρα που οι Ισπανοί έχαναν με 2-1 από τους Πορτογάλους.

Η ψυχολογία των Μαδριλένων δεν ήταν καθόλου καλή μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης και θα γίνει χειρότερη τώρα, αφού δεν θα συνεχίσουν ούτε καν στο Europa League. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πήγε στο Οπόρτο με στόχο τη νίκη αλλά από το 5ο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Ταρεμί σε κενή εστία έπειτα από το γύρισμα του Εβανίλσον, για να ακολουθήσει το 2-0 με σουτ του Εουστάκιο εντός περιοχής μετά το στρώσιμο του Γκαλένο. Η Ατλέτικο είχε, πλέον, ένα βουνό να ανέβει και δεν τα κατάφερε ποτέ, αφού το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 94′ με αυτογκόλ του Μαρκάνο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Την ίδια ώρα, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λεβερκούζεν έμενε στο 0-0 με τη Μπριζ εντός έδρας, αποτέλεσμα που αρκούσε για να ισοβαθμήσει με την Ατλέτικο και να πάρει αυτή την 3η θέση και το δικαίωμα να συνεχίσει στο Europa League, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους Μαδριλένους έχοντας μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λεβερκούζεν – Μπριζ 0-0
Πόρτο – Ατλέτικο Μ. 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πόρτο 12
Μπριζ 11
Λεβερκούζεν 5
Ατλέτικο Μ. 5