Πρέμιέρα στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης WTA Finals, που διεξάγεται στο Τέξας των ΗΠΑ, έκανε η Μαρία Σάκκαρη, νικώντας με 2-0 σετ [7-6 (8-6), 7-6 (7-4)] την Τζέσικα Πεγκούλα. Η Ελληνίδα σταρ έπαιξε τένις υψηλού επιπέδου και έδειξε τη νοοτροπία νικήτριας για την οποία είναι γνωστή. Στα δύσκολα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και πήρε… εκδίκηση από την αντίπαλό της.

Η Τζέσικα Πεγκούλα μπήκε στο ματς έχοντας το πάνω χέρι από πλευράς ψυχολογίας. Πριν από μερικές ημέρες, άλλωστε, είχε νικήσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον τελικό του Guadalajara Akron Open με 2-0 σετ (6-2, 6-3), ενώ στις αρχές του χρόνου την είχε αποκλείσει και από τη συνέχεια του Australian Open. Η Σάκκαρη, όμως, είχε προειδοποιήσει πως αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Και ήταν εκείνη που «χτύπησε» πρώτη. Έκανε το break για το 1-0 με χτυπήματα ακριβείας, ενώ πήρε και το δεύτερο game και υπερασπίστηκε το σερβίς της. Ωστόσο, η αντίπαλός της αντέδρασε. Μείωσε σε 2-1 και «έσπασε» το σερβίς της Σάκκαρη για το 2-2.

Στο 5ο game, η Σάκκαρη δεν είχε την τύχη με το μέρος της και παρά τις εντυπωσιακές άμυνές της, δεν κατάφερε να κάνει πάρει και πάλι το προβάδισμα με την Πεγκούλα να κάνει το 3-2. Με την πλάτη στον τοίχο (30-0 πίσω), η Σάκκαρη βρήκε τη δύναμη και έκανε την ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ήταν κομβικό το κερδισμένο game, γιατί αναπτέρωσε το ηθικό της Σάκκαρη που έκανε το break για το 4-3.

Το ματς πήρε περίεργη τροπή στη συνέχεια. Η Πέγκουλα έκανε το 5-4, αλλά η Σάκκαρη και πάλι έδειξε το ταλέντο της – δύο κερδισμένα game για το 6-5 και σέρβιρε για το σετ. Μα δεν κατάφερε να το «κλείσει» κι έγινε το 6-6. Στο tie break, πάντως, η Σάκκαρη έβγαλε τον καλύτερο εαυτό της. Επικράτησε με 8-6, πήρε το game και το πρώτο σετ μέσα σε 71 λεπτά.

Το δεύτερο σετ άρχισε όπως και το πρώτο. Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες προκαλώντας λάθος αντιδράσεις στην αντίπαλό της. Πλέον, όμως, έπαιζε με διαφορετική σιγουριά και πολύ περισσότερη ενέργεια από την Αμερικανίδα. Προηγήθηκε με 3-0 και απέκτησε τον έλεγχο του σετ.

Κάπου, εκεί, όμως, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και επέτρεψε στην Πέγκουλα να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του σετ. Το προβάδισμα εξαφανίστηκε αφού το 3-0 έγινε 3-3 και όλα άρχισαν ουσιαστικά από την αρχή αν και η Πέγκουλα είχε το μομέντουμ.

Με «όπλο» το σερβίς της, η Σάκκαρη έκανε το 4-3 και επένδυσε πάνω σ’ αυτό. Υπερασπίστηκε το σερβίς της για το 5-4 (love game) και το 6-5. Έπειτα, έπαιξε πολύ έξυπνα και είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει το δεύτερο σετ και το ματς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και η Πέγκουλα έκανε το 6-6 στέλνοντας το σετ και πάλι στο tie break. Κι εκεί εντυπωσίασε με τα χτυπήματα και τις αποφάσεις της φτάνοντας στο 7-4 και στη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται για πρόκριση στα ημιτελικά από τον όμιλο όπου συμμετέχουν η Ονς Ζαμπέρ και η Αρίνα Σαμπαλένκα τις οποίες θα αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες.