Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν με νίκη το πρωτάθλημα του NBA για τη σεζόν 2022-23. Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (21 πόντους, 13 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, τρία μπλοκ κι ένα κλέψιμο) νίκησαν με 90-88 στο «Wells Fargo Center» τους Φιλαδέλφεια 76ερς και έγραψαν το 1-0 στο ρεκόρ τους.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκάλεσε η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην πόλη της Φιλαδέλφεια, αλλά μπήκαν δυναμικά στην πρώτη περίοδο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε λογαριασμό με ωραία κίνηση κι έπειτα «μπλόκαρε» τον Τομπάιας Χάρις. Στα πρώτα λεπτά μετρούσε μόλις πέντε πόντους, αλλά έκανε πολλά άλλα πράγματα στο παρκέ καθώς η επίθεση των Μπακς είχε βρει ρυθμό. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ολοκλήρωσε το αρχικό 12λεπτο με δέκα πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Σίξερς επέστρεψαν έτοιμοι να… παίξουν. Η άμυνα των Μπακς τους κράτησε μπροστά, ενώ σε μεγάλο μέρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στον πάγκο κι αυτό επηρέασε τους πρωταθλητές του 2021. Μονάχα αφού πέρασε και πάλι στο ματς κατάφεραν να δημιουργήσουν σουτ και να βρουν εύκολα καλάθια. Πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 47-45. Ο Giannis είχε 13 πόντους, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία μπλοκ!

Στην 3η περίοδο, η άμυνα των Μπακς ήταν για… σεμινάριο. Κράτησαν τους Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ και του Τζέιμς Χάρντεν στους 18 πόντους σε 12 λεπτά! Επιθετικά, από την άλλη μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακοί, αλλά έκαναν τη δουλειά και πέτυχαν 26 πόντους πετυχαίνοντας καλάθια σε κρίσιμα του παιχνιδιού. Έτσι, πήγαν στην 4η και τελευταία περίοδο έχοντας προβάδισμα δέκα πόντων και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δύο ασίστ μακριά από triple-double (15 π./11 ριμπ./8 ασ.).

Με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο οι Μπακς πήραν «κεφάλι» στο σκορ με 13 νωρίς στην 4η περίοδο, αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν πήρε τους Σίξερς στην πλάτη του και μείωσε σε 80-73 με 8′:25” να απομένουν στο ρολόι. Ακολούθησε ενάμιση λεπτό όπου τα «ελάφια» έκαναν λάθη ή δεν μπορούσαν να βάλουν καλάθι και οι Σιξερς ισοφάρισαν σε 80-80 (6′:41” πριν την λήξη). Το ματς ισορροπούσε και για τα επόμενα λεπτά. Στα δύο πριν από την λήξη ο «Greak Freek» αστόχησε σε δύο βολές.

Το… θρίλερ συνεχίστηκε με το σκορ στο 86-86, 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Δύο εύστοχες βολές του Τάκερ έδωσαν στους Σίξερς το προβάδισμα με 88-86, αλλά ο Γουές Μάθιους με τρίποντο έβαλε και έβαλε και πάλι μπροστά τους Μπακς 89-88. Ο Μπρουκ Λόπεζ (17 πόντους , 4/12 τρίποντα) με μια εύστοχη βολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα 12λεπτα: 24-30, 21-17, 18-26, 25-16, 17-25.