Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που «ταρακουνάει» τις αντίπαλες άμυνες. Όποτε ο Γάλλος δεν σκοράρει στο πρωτάθλημα το τριφύλλι έχει μεγάλο πρόβλημα.

Ο 29χρονος φορ των πρασίνων έχει πετύχει 13 γκολ στις ισάριθμες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ που έχει αγωνιστεί αφού έλειπε στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ λόγω τραυματισμού. Ο Σισέ δεν έχει σκοράρει σε έξι ματς φέτος για το ελληνικό πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει στα μισά από αυτά, μετρώντας ακόμα δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Οι πράσινοι στη μισή ντουζίνα παιχνίδια που ο Γάλλος δεν έχει πετύχει γκολ, έχουν σημειώσει μόλις πέντε τέρματα.

Ο Σισέ έλειπε στην πρώτη αγωνιστική με την Ξάνθη στην άδεια Λεωφόρο, και χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με την ακριτική ομάδα με 1-1 στις 27 Αυγούστου. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα (25 Σεπτεμβρίου) οι πράσινοι φιλοξένησαν τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, αλλά χωρίς απώλειες αφού επικράτησαν με 2-1, ενώ το ίδιο συνέβη και απέναντι στον ΠΑΟΚ (κεκλεισμένων των θυρών) με τον Λουκά Βύντρα να δίνει τη λύση στο 20’.

Η πρώτη ήττα χωρίς τον Σισέ να σκοράρει ήρθε στις 24 Οκτωβρίου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν ο Μπλάνκο πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στις καθυστερήσεις.

Η μοναδική φορά μέχρι σήμερα που ο Παναθηναϊκός πήρε «διπλό» στη Σούπερ Λιγκ χωρίς τη… βοήθεια του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το τριφύλλι έφυγε με το τρίποντο χάρη σε τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Το τελευταίο ματς που ο 29χρονος άσος δεν σκόραρε ήταν με τον Αστέρα στην Τρίπολη (0-0).

Πηγή: gazzetta.gr