Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League αφού βοήθησε τη Μπενφίκα να πάρει βαθμό (1-1) κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ, με τον ίδιο να κάνει λόγο για ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και τη γαλλική L’Equipe να τον αποθεώνει μία μέρα μετά για τις αποκρούσεις του.

Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο καλύτερος της Μπενφίκα κόντρα στην Παρί και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε ένα μεγάλο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το όνομά του να είναι ήδη στη λίστα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Και η αλήθεια είναι ότι στο να είναι θέμα συζήτησης ο Βλαχοδήμος βοηθάει και η L’Equipe, η οποία τον αποθέωσε με ένα λιτό αλλά περιεκτικό σχόλιο: «Ήταν αυτός που ανάγκασε την Παρί Σεν Ζερμέν να χάσει βαθμούς». Αυτό έγραψε η κορυφαία αθλητική εφημερίδα για ον Έλληνα γκολκίπερ, ο οποίος πριν λίγους μήνες αποτελούσε μεταγραφικό στόχο των Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί η L’Equipe αλλά τον βαθμολόγησε και με 8, τη στιγμή που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ήταν στο 5-6.