Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Champions League. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος της Μπενφίκα στην ισοπαλία 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ντα Λουζ» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου.

Οι «αετοί» μ’ αυτό το αποτέλεσμα συνεχίζουν αήττητοι στο γκρουπ και δικαιούνται να ονειρεύονται την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Μεγάλο μερίδιο σ’ αυτό έχει ο «Όντι». Ο διεθνής με την εθνική Ελλάδας κίπερ, την προηγούμενη αγωνιστική «κλείδωσε» τη νίκη με τις επεμβάσεις του κόντρα στη Γιουβέντους (2-1 η Μπενφίκα στο Τορίνο) και το βράδυ της Τετάρτης (5/10) απέναντι στο «γαλαξία» των αστέρων της Παρί Σεν Ζερμέν κράτησε το σκορ στο 1-1.

Μονάχα ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να τον ξεπεράσει μ’ ένα άπιαστο αριστερό σουτ στο 22ο λεπτό. Έπειτα, ο Βλαχοδήμος έκανε σειρά σωτήρια επεμβάσεων σε προσπάθειες παικτών όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Νεϊμάρ, αλλά κι ο ίδιος ο Αργεντινός.

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Για όσους δεν υποστήριζαν τη μια ή την άλλη τότε είδαν ένα απολαυστικό παιχνίδι. Αξίζαμε να πάρουμε την ισοπαλία, ήταν ένα ανοικτό ματς. Ήταν δύσκολο, αλλά αποδείξαμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε στο ίδιο επίπεδο με τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Μαχόμαστε σε κάθε ματς και θα συνεχίσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του ματς.

Ο Βλαχοδήμος είναι καθοριστικός στην αήττητη πορεία της Μπενφίκα στην τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα του σε 15 παιχνίδια μετράει 13 νίκες και δύο ισοπαλίες. Καθόλου άδικα, λοιπόν, ο Έλληνας τερματοφύλακας βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων που έτοιμες να επενδύσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του είτε στο μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου ή το επόμενο καλοκαίρι.