Η Μαρία Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της αφού αντιμετώπιζε στον τελικό του Open της Πάρμα την Αιγύπτια Μαγιάρ Σερίφ που είναι στο Νο74 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά η εμφάνισή της δεν ήταν καθόλου καλή και τελικά πρέπει να συμβιβαστεί με τον τίτλο της… φιναλίστ, αφού ηττήθηκε με 2-0 σετ.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν το φαβορί κόντρα στην Αιγύπτια, την οποία είχε αντιμετωπίσει μόνο μία φορά στο παρελθόν και την είχε νικήσει εύκολα (πέρυσι στη Ντόχα), έχοντας ως στόχο να αφήσει πίσω της τους δύο χαμένους τελικούς μέσα στο 2022 (Αγία Πετρούπολη και Ίντιαν Γουέλς). Και τελικά αυτοί έγιναν τρεις…

Η Σάκκαρη ήταν μπροστά στο πρώτο σετ μέχρι και το 5-4, αλλά τελικά βρέθηκε πίσω με 6-5 και έχασε το πρώτο σετ με 7-5. Εξέλιξη που την επηρέασε και ψυχολογικά, όπως φάνηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η Ελληνίδα τενίστρια προγήθηκε με 2-0 στο δεύτερο σετ αλλά στη συνέχεια… κόλλησε, με συνέπεια η Σερίφ να ανατρέψει την κατάσταση και να το πάρει και αυτό με 6-3, πανηγυρίζοντας έτσι τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Τίτλος απροσδόκητος για την Αιγύπτια, με τη Σάκκαρη να συνεχίζει την αρνητική παράδοσή της όταν έρχεται το παιχνίδι στο οποίο «πρέπει» να νικήσει.