Η καρδιά του τένις χτυπάει στην «O2 Arena» του Λονδίνου με την Team Europe και την Team World να προετοιμάζονται για την αυριανή (23/9) έναρξη του Laver Cup, της διοργάνωσης που θα σηματοδοτήσει το τέλος της τεράστιας καριέρας του Ρότζερ Φέντερερ. Κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας, είναι από τους πρωταγωνιστές.

Μιλώντας στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε ο Ρότζερ Φέντερερ στην καριέρα του. «Μου λείπει πολύ ο Ρότζερ. Θα ήθελα πολύ να τον δω πίσω στο tour. Εκείνος είναι ο λόγος που όταν ξεκίνησα να παίζω ήθελα να κάνω backhand με το ένα χέρι. Εκείνος είναι ο λόγος που κυνήγησα το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας στο τένις. Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή και μια στιγμή περηφάνιας για μένα», δήλωσε με τα λόγια του να αντηχούν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα που ανάρτησε στα social media την ημέρα που ο Ελβετός ανακοίνωσε το «αντίο» του.

Δεν έμεινε εκεί, όμως, μίλησε για τα πώς είδε τον Φέντερερ στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα. «Αρχίσαμε και στα πρώτα λεπτά μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ήμουν σε μια κατάσταση “Ρότζερ, σίγουρα θες ακόμη να το κάνεις αυτό (σ.σ. να σταματήσεις)”;».

Μίλησε και για τα στοιχεία που θα ήθελε να έχει εκείνος στο παιχνίδι του κι έχουν οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ. «Θα έπαιρνα το μαχητικό πνεύμα του Ναδάλ, το σερβίς του Φέντερερ, την επιστροφή του Τζόκοβιτς και την κίνηση του Μάρεϊ», είπε.

Όλα αυτά έγιναν μετά την ανοικτή προπόνηση της Team World όπου μοιράστηκαν σε δυάδες ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κι ο Άντι Μάρεϊ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από τη μεριά του, ανέβηκε στο κάθισμα πάνω από το φιλέ και έγινε ο… διαιτητής του «οικογενειακού διπλού», με τον Κάσπερ Ρουντ, το άλλο στέλεχος της ευρωπαϊκής ομάδας, να βλέπει από την πλάγια γραμμή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί την Παρασκευή κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν σε μια από τις αναμετρήσεις του μονού, με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ να μοιράζονται τη… μαρκίζα στο τελευταίο ματς του Ελβετού κόντρα στους Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφό.