Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όπως και όλοι οι τενίστες της γενιάς του μεγάλωσαν βλέποντας τον Ρότζερ Φέντερερ να μεγαλουργεί στα courts και να εξελίσσει το άθλημα. Η είδηση πως… κρεμάει τη ρακέτα του σε ηλικία 41 ετών, προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα σούπερ σταρ που αναγνώρισε με το δικό του τρόπο την προσφορά του σπουδαίου Ελβετού συναθλητή του.

«We love Roger», δηλαδή «Αγαπάμε Ρότζερ» έγραψε ο Τσιτσιπάς στον λογαριασμό του στο Twitter για ένα από τα ινδάλματά του κι έναν από τους παίκτες από τους οποίους προσπάθησε να πάρει όσα περισσότερα μπορεί για το πώς να αντιμετωπίζει τους αγώνες του. Συνόδευσέ το μήνυμά του με τη σημαία της Ελβετίας κι ένα… βιολί.

Το μουσικό όργανο έχει σχέση με το ότι κατά πολλούς ο Φέντερερ ήταν ένας μαέστρος του τένις που αγωνιζόταν σα να έπαιζε βιολί.

Το «ευχαριστώ» του Στέφανου Τσιτσιπά

Πέραν του μηνύματος στο Twitter, όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επεκτάθηκε σε ανάρτησή του στο Instagram και ευχαρίστησε τον Φέντερερ γιατί όπως είπε αυτός ήταν ο λόγος που ασχολήθηκε με το τένις.

«Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Θαυμάσαμε.

Σε ευχαριστούμε Ρότζερ Φέντερερ που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο βαθμό. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στιλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα μείνουν για πάντα στο παιχνίδι.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με το τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Για να κατηγοριοποιήσεις πραγματικά κάποιον, δεν αρκεί να τον εξουσιάζεις, αλλά πρέπει να το κάνεις με στιλ και με ποιότητα. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό του δρόμου, χάρη σε εσένα.
Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του “τελευταίου χορού” σου».

Έπαιξαν τέσσερις φορές αντίπαλοι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην καριέρα του έπαιξε τέσσερις φορές αντίπαλος με τον Ρότζερ Φέντερερ – όλες το 2019. Τον νίκησε δύο φορές και σε ισάριθμες περιπτώσεις ηττήθηκε. Η πιο σημαντική φυσικά ήταν η πρώτη, όπου ο Έλληνας άσος επικράτησε με 3-1 σετ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Australian Open και πέρασε στα προημιτελικά του Grand Slam τουρνουά. Ο Ελβετός, πάλι, Έλληνα κατέκτησε τον 100ο τίτλο της καριέρας του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάντως, θα είναι από τους προνομιούχους αφού θα είναι στην ομάδα του Ρότζερ Φέντερερ, του Ράφα Ναδάλ, του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Άντι Μάρεϊ στο Laver Cup (23-23/9, Λονδίνο) και θα είναι παρών στην τελευταία παράσταση του ανθρώπου που άλλαξε το τένις.