Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 0-3 από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και θα μπορούσε να δεχθεί και περισσότερα γκολ, με την απογοήτευση να είναι πολύ μεγάλη όπως δείχνουν και τα σχόλια των Κώστα Νικολακόπουλου και Μπάμπη Χριστόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά, ο Νικολακόπουλος είπε τα εξής για την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν

«Η χειρότερη παρουσία στην Ευρώπη, συνολικά, εδώ και χρόνια. Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τον Απόλλωνα Λεμεσού και τη Σλόβαν στο Καραϊσκάκη πώς να νικήσεις τη Ναντ και τη Φράιμπουργκ; Η Ναντ ήταν μια κατηγορία πάνω από τον Ολυμπιακό, η Φράιμπουργκ δύο κατηγορίες. Το έκαναν 3-0 στο 52′ και μετά σταμάτησαν γιατί, εντάξει, έχουν και δύσκολο παιχνίδι στη Γερμανία το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορεις να σχολιασεις πολλα πράγματα, δεν είναι εύκολο να αλλάξει ο Ολυμπιακός που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν. Κι ας παίρνει παίκτες. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Ειδικά από τη στιγμή που οι μεταγραφές δεν δίνουν ώθηση στην ομάδα. Κανείς δεν το έχει κάνει από όσους αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και παίζουν ήδη.

Ξεκινάς το παιχνίδι και δίνεις στα 10 δευτερόλεπτα τη μπάλα στον αντίπαλο. Στο 6′ τρως γκολ. Πού ήταν ο παίκτης που έπρεπε να είναι στη φάση; Ήταν δύο κλάσεις ανώτερη η Φράιμπουργκ ξεκάθαρα. Σε ταχύτητα, σε δύναμη, σε ομοιογένεια, στα πάντα. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που είναι σαφές ότι δεν μπορούν και υπάρχουν και οι πιο νέοι παίκτες που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη. Δεν βγάζουν στο γήπεδο αυτό για τους οποίους τους έχει χρυσοπληρώσει ο Ολυμπιακός.

Όταν παίζεις με τον Βόλο καλά για 20 λεπτά δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κοντράρεις μία από τις 5 καλύτερες γερμανικές ομάδες τα τελευταία δύο χρόνια. Πώς να την κοντράρεις; Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα διαχείρισης του προπονητή αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Με αυτά που βλέπουμε δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει τόσο θεαματικά μια τέτοια ομάδα, ακόμη κι αν άλλαζε ο προπονητής. Η καλύτερη μεταγραφή ως τώρα είναι ο Χουάνγκ και δεν παίζει. Δεν κατάλαβα γιατί ο Κούντε δεν έπαιξε από την αρχή. Αυτά, βέβαια, είναι λεπτομέρειες, όχι το κάδρο.

Είναι ένα παιχνίδι που εύκολα θα μπορούσε να ξεπεράσει το 0-4 από τη Μακάμπι, δυστυχώς. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, έτσι όπως είναι, δεν την έχει την Καραμπάγκ. Με τίποτα».

«Θα τον έδιωχνα στο ημίχρονο»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μπάμπης Χριστόγλου, ο οποίος ανέφερε τα εξής στο δικό του σχόλιο για την ήττα των Πειραιωτών…

«Μία από τα ίδια, ό,τι βλέπουμε συνέχεια από τον Ολυμπιακό εδώ και μήνες. Και με έναν προπονητή που δεν καταλαβαίνω τι κάνει. Βάζει τον Μπουχαλάκη που τον έχει δοκιμάσει τόσες φορές και δεν… Βάζει τον Κορεάτη, ο οποίος εμένα μού φαίνεται αδιάφορος. Δεν έκανε τίποτα. Γιατί να παίζει αυτός και να μην ξεκινάει ο Ελ Αραμπί; Κι ας βγει στο 60′-70′, αν δεν μπορεί περισσότερο. Εβαλε τον φουκαρά τον Ρέτσο αριστερό μπακ. Γιατί; Δεν μπορεί να παίξει εκεί. Γιατί τον εκθέτεις; Ο Κούτρης πού είναι; Δεν καταλαβαίνω, με το που βλέπουμε την 11άδα καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

Τα δύο στόπερ κουτουλούσαν μεταξύ τους. Δεν ξέρω, πραγματικά… Τι έχει καταλάβει ο προπονητής δηλαδή; Ναι, έχει παραλάβει μια ομάδα που είχε πολλά θέματα αλλά τουλάχιστον βάλε ένα ορθόδοξο σχήμα, κάνε κάτι σωστό. Άλλαξε κάτι, γιατί βάζεις αριστερό μπακ ένα στόπερ όπως ο Ρέτσος; Απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως η Φράιμπουργκ. Στο 26′ είχε 2 γκολ και 6 ευκαιρίες, δεν το βλέπει αυτό; Δεν το καταλαβαίνει; Εγώ θα τον είχα διώξει στο ημίχρονο αν ήμουν στη θέση του Μαρινάκη. Ειλικρινά. Δεν υπάρχει ούτε μισή βελτίωση. Δεν βλέπουμε τίποτα. Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει η ομάδα, ποιο είναι το πλάνο της.

Αυτός είναι ικανός να είναι έτοιμος ο Μαρσέλο και να τον βάζει σέντερ φορ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες είναι άμοιροι ευθυνών. Καθόλου νεύρο, καθόλου εγωισμό, τίποτα… Αυτό, όμως, θα πρέπει και να τους το βγάλει ο προπονητής. Εγώ είδα ποδοσφαιρικό εγωισμό σήμερα μόνο από τον Μπιέλ και από τον Ελ Αραμπί όταν μπήκε αλλαγή. Τι μου δείχνει αυτό; Ότι κάτι δεν πάει καλά. Τι είναι αυτό, ας το βρει αυτός που βάζει τα λεφτά. Έχει δώσει τόσα εκατ. ευρώ φέτος».