Έχοντας μείνει χωρίς νίκη μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, ο Ιωνικός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο με μοναδικό στόχο το τρίποντο και έδειχναν ικανοί να τα καταφέρουν, έχοντας κλείσει με προβάδισμα το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο β’ μέρος ο Ατρόμητος κατάφερε να μετατρέψει το 1-0 σε 1-2 μέσα σε 2 λεπτά και στη συνέχεια έβαλε άλλα δύο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν και το έκαναν μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν και… καταιγιστικοί. Οι Νικαιώτες, απλά, έδειχναν να πατάνε καλύτερα και έφταναν με καλύτερες προϋποθέσεις ως την αντίπαλη περιοχή, αλλά εκεί δυσκολεύονταν. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, δυσκολεύονταν γενικά να κάνουν παιχνίδι, αλλά παρ’ όλα αυτά είχαν την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το σουτ του Ρομπάιγ που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 30′.

Οι Περιστεριώτες μπορούσαν να προηγηθούν σε αυτή τη φάση, δεν το έκαναν και τελικά λίγα λεπτά μετά, στο 38′, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα που έδωσε το προβάδισμα στον Ιωνικό.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ατρόμητος, για τον οποίο ο Κρις Κόλμαν έκανε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε δύο λεπτά ανέτρεψε την κατάσταση. Αρχικά, στο 53′, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Κεσχρίντα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, με τον Χουτεσιώτη να μην αντιδρά σωστά και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (1-1).

Και μέχρι να καταλάβει ο Ιωνικός τι έγινε, ήρθε αμέσως μετά, στο 55′, το 1-2 από το πλασέ του Φριτζόνσον από το ύψος της περιοχής, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος των γηπεδούχων.

Τα πράγματα είχαν γίνει, πλέον, δύσκολα για τους Νικαιώτες, οι οποίοι δέχθηκαν και νέο «χτύπημα» στο 61′, όταν οι Περιστεριώτες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Τζαβίδας πλάσαρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ρομπάιγ έγραψε το 1-3.

Ο Ιωνικός δεν είχε, πλέον, τα ψυχικά αποθέματα για να κυνηγήσει την ανατροπή της κατάστασης και στο 91′ ο Τζαβίδας, μετά τη μπαλιά του Κλωναρίδη, διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για τον Ατρόμητο, ο οποίος αρχίζει το φετινό πρωτάθλημα πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες (59′ Μίλο), Βαλεριάνος, Κάνιας, Μασάς (87′ Ελευθεριάδης), Μεντόσα (68′ Λοβέρα), Άοσμαν, Μάντζης (59′ Ιωαννίδης).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Γκονζάλες (89′ Έρλινγκμαρκ), Κουέν, Μουνίθ (46′ Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (84′ Τζοβάρας), Ροτάριου (46′ Φριτζόνσον), Κάρτανσον (46′ Τζαβίδας).