Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ματς απέναντι στην Κέρκυρα ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί με γκολ των Ολίσε, Βερπακόφσκις και Μπούντιμιρ επικράτησαν με 3-0 και βρέθηκαν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ανώτεροι οι γηπεδούχοι

Ο αγώνας στο Παγκρήτιο όσον αφορά το πρώτο μέρος, είχε πρωταγωνίστρια μία ομάδα, η οποία στο μεγαλύτερο διάστημα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Αυτή ήταν ο Εργοτέλης, που εκτός του τέρματος που πέτυχε, έχασε ευκαιρίες και για περισσότερα, ενώ εκτός από δύο στιγμές -και αυτές στο τέλος του ημιχρόνου- δεν ανησύχησε καθόλου. Από την άλλη, η Κέρκυρα έδειξε πολύ κακό πρόσωπο, αφήνοντας τους Κρητικούς να κάνουν ό,τι θέλουν.

Ακόμα καλύτεροι στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά των δύο ομάδων ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους. Η πίεσή τους καρποφόρησε δύο ακόμα φορές, με τους Βερπακόφσκις και Μπούντιμιρ να κάνουν το 1-0 του πρώτου μέρους, 3-0 και να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Γκολ με το… καλημέρα

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 6’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Σκόρερ ο Ολίσε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο διώξιμο του Ιωάννου στην πάσα του Βερπακόφσκις προς τον Μπούντιμιρ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το πρώτο μισάωρο, ο Εργοτέλης ήταν συνεχώς στην επίθεση ζητώντας το δεύτερο γκολ, ενώ η Κέρκυρα όχι απλά ήταν μόνο στην άμυνα, αλλά δεν είχε κάνει ούτε ένα σουτ στην εστία του αντιπάλου της.

Προσπάθησαν να ανέβουν οι Φαίακες

Μετά το μισάωρο, οι Κερκυραίοι βγήκαν σταδιακά μπροστά, δημιουργώντας και δύο πολύ καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να φέρουν το ματς στα ίσια. Η μεγαλύτερη χάθηκε στο 41’ από τον Στολτίδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Δασκαλάκη.

Έφτά λεπτά ήταν αρκετά

Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης χρειάστηκε έξι λεπτά για να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο, το ξεκίνημα των Κρητικών ήταν το ίδιο εντυπωσιακό, απλώς ο χρόνος ήταν μεγαλύτερος κατά ένα λεπτό. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου μόλις στο 52’ έκαναν το 2-0 και τελείωσαν το ματς. «Δράστης» ο Βερπακόφσκις, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.

Τρίτο και… καλό ταξίδι

Παρά το προβάδισμα με 2-0 ο Εργοτέλης συνέχιζε να πιέζει δείχνοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό στο συγκεκριμένο ματς. Οι Κρητικοί μάλιστα δεν έμειναν στα δύο γκολ, καθώς στο 73’ ο Χίμπλινγκερ βρήκε πολύ ωραία τον Μπούντιμιρ, ο οποίος φεύγοντας μόνος απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο πλάσαρε εύστοχα κάνοντας σαν σε προπόνηση το 3-0 και τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα.

Man of the match: Όλη η ομάδα του Εργοτέλη ήταν πολύ καλή, ωστόσο αν έπρεπε να βάλουμε κάποιον, αυτός θα είναι ο Βερπακόφσκις. Ο Λετονός επέστρεψε στα γκολ, ενώ είχε συνολικά πολύ καλή παρουσία θυμίζοντας κάτι από τον παίκτη που είχε κάνει τη διαφορά για τους Κρητικούς όταν είχε αποκτηθεί.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Κέρκυρας ήταν με διαφορά ο αδύναμος κρίκος. Δέχθηκε τρία γκολ, ενώ άφησε τον Εργοτέλη να πετύχει ακόμα περισσότερα, σε μία ιδιαίτερα κακή μέρα των Φαιάκων.

Στο ύψος του: Όπως και στον παίκτη του αγώνα, έτσι και σε αυτή την κατηγορία, κανονικά θα πρέπει να είναι όλη η ομάδα, ωστόσο θα βάλουμε τον Μπούντιμιρ που επίσης είχε εξαιρετική παρουσία.

Η γκάφα: Τόσο στο πρώτο γκολ όπου δεν κατάφερε να διώξει, όσο και στο τρίτο όπου έπαιξε ερασιτεχνικά το τεχνητό οφσάιντ, η άμυνα της Κέρκυρας έκανε δύο μεγάλες γκάφες.

Το στραγάλι: Μια χαρά διαιτησία για τον Ζαχαριάδη, σε ένα ματς ωστόσο που ήταν εξαιρετικά εύκολο.

Το ταμείο του Gazzetta: Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί έκαναν ό,τι ήθελαν την Κέρκυρα φτάνοντας δίκαια στο 3-0.

Συνθέσεις ομάδων

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης (57′ Βίσιο), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (77′ Καρέλης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (77′ Μπέτο)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Ιωάννου, Στολτίδης (77′ Χάμπλ), Φλαβίνιο (59′ Λαμπρόπουλος), Τσίγκας, Γιάντσης(68′ Δεινόπαπας), Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Μάρκοβιτς, Μακρής

Πηγή: gazzetta.gr