Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και το βράδυ της Πέμπτης (8/9) θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Ναντ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες των Πειραιωτών θα κάνουν τρία συγκεκριμένα πράγματα, όπως είπε ο Κάρλος Κορμπεράν.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, τους οποίους ο Κριστιάν Καρεμπέ ονειρεύεται να δει στον τελικό της διοργάνωσης, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι την Πέμπτη στην έδρα της Ναντ η ομάδα του θα πρέπει να είναι «καλή στην επίθεση, συμπαγής στην άμυνα και να έχει συναισθηματικό έλεγχο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κορμπεράν…

Για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League: «Προφανώς έχουμε παλέψει πολύ και έχουμε δουλέψει πολύ για να βρεθούμε εδώ. Είμαστε έτοιμοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση και να ξεκινήσουμε. Για μένα, το αυριανό παιχνίδι και τη φάση των ομίλων τα βλέπουμε ως μία ευκαιρία να αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί πρέπει να είμαστε εδώ. Μας αρέσει να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη».

Για το τι θα χρειαστεί η ομάδα του: «Αύριο είναι ένα αρκετό απαιτητικό παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να νικήσεις μόνο με καλή επίθεση. Χρειάζεται να είσαι συμπαγής και στην άμυνα αλλά και συναισθηματικός έλεγχος».

Για τον Εμβιλά και το τι σημαίνει η απουσία του: «Σημαίνει πως αύριο θα πρέπει να αποδείξουμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί χωρίς τον Εμβιλά. Να το δούμε ως ένα κίνητρο και ως μία ομάδα που δεν εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη, παρότι ο Εμβιλά, όπως είπατε, είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για τη δήλωση του προπονητή της Ναντ ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί και πως όλα μπορούν να συμβούν: «Πραγματικά είναι ένας όμιλος με 4 ισάξιες ομάδες. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Δεν συμφωνώ για το πρώτο σκέλος, ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό το επίπεδο. Απλά δύο ομάδες που θα παλέψουν για τα πάντα και να δείξουν το τι μπορούν να κάνουν».