Τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του Άγιαξ για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο είχαν βάση τελικά, αφού η ολλανδική ομάδα κατέθεσε επίσημη πρόταση στη Μπενφίκα για την απόκτηση του διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα, λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Βλαχοδήμος έχει καταφέρει να φτιάξει το όνομά του στην Ευρώπη μέσω της πορτογαλικής ομάδας, η οποία ήξερε ότι μπορεί να έρθουν προτάσεις για αυτόν. Και αφού το ήξερε, έκανε την προεργασία της. Έκανε, δηλαδή, συζητήσεις με τη Ράκοφ για την απόκτηση του Βλάνταν Κοβάσεβιτς.

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, αν η Μπενφίκα αποκτήσει τον Κοβάσεβιτς τότε θα δεχθεί να πουλήσει τον Βλαχοδήμο, για τον οποίο στην Ολλανδία γράφουν ότι ο Άγιαξ κατέθεσε πρόταση ύψους 12-13 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι αλλά ο «Αίαντας» θα προσπαθήσει μέχρι τέλους για την απόκτηση του Βλαχοδήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπενφίκα συμμετέχει κανονικά και φέτος στο Champions League, έχοντας κληρωθεί σε όμιλο με Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Χάιφα.