Χωρίς νίκη μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Premier League και με το κλίμα να έχει βαρύνει πολύ μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι, η Λίβερπουλ αναζητούσε ένα ξέσπασμα υποδεχόμενη τη Μπόρνμουθ και τελικά αυτό ήρθε με τρομακτικό τρόπο, αφού ισοπέδωσε την αντίπαλό της με 9-0 -με τον Κώστα Τσιμίκα να έχει δύο ασίστ- και έστειλε μήνυμα άμεσης ανάκαμψης.

Με το κλίμα αμφισβήτησης γύρω από τον Γιούργκεν Κλοπ και την ομάδα του να είναι πιο έντονο από ποτέ, οι κόκκινοι ήταν δεδομένο ότι θα αντιδρούσαν και η Μπόρνμουθ, είναι η αλήθεια, προσφερόταν για να… πέσει πάνω της η οργή της Λίβερπουλ. Και πάλι, όμως, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφευγε από το Άνφιλντ με… σχεδόν 10 γκολ στην πλάτη της. Έγινε όμως. Και έγινε επειδή οι κόκκινοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League έβαλαν 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η αρχή έγινε στο 3′ από τον Ντίας και ακολούθησαν τα γκολ των Έλιοτ (6′), Αλεξάντερ-Άρνολντ (28′), Φιρμίνο (31′), Φαν Ντάικ (45′). Πέντε γκολ στο πρώτο 45λεπτο και τρεις ασίστ από τον Φιρμίνο, ο οποίος σκόραρε και δεύτερη φορά στο β΄ μέρος και συγκεκριμένα στο 62′ για το 7-0, αφού είχε προηγηθεί στο 46′ το 6-0 από το αυτογκόλ του Μέφαμ, για να ολοκληρωθεί ο περίπατος της Λίβερπουλ με το 8-0 του Καρβάλιο (80′) και το 9-0 του Ντίας (85′).

Με ανατροπή η Σίτι, νίκες και για Τσέλσι, Γιουνάιτεντ

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη με χατ-τρικ του Χάαλαντ (62′, 70′, 81′) και γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα επικράτησε με 4-2, την ίδια ώρα που η Τσέλσι φιλοξενούσε τη Λέστερ και τη νικούσε με 2-1: Το 1-0 ο Στέρλινγκ στο 47′, το 2-0 ο ίδιος παίκτης στο 63′ και οι φιλοξενούμενοι απλά μείωσαν στο 66′ με τον Μπαρνς.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του Μπρούνο Φερνάντες (55′) πέρασε από την έδρα της Σαουθάμπτον με 1-0, παίρνοντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.