Στην κορυφή της Bundesliga ανέβηκε προσωρινά η Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε 1-0 της Χέρτα Βερολίνου στο «BORUSSIA-PARK», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 34′ ο Αλασανέ Πλεά με πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στο 69′ (σε μία φάση όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ουρέμοβιτς), αλλά ο Χόφμαν δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς απέκρουσε ο Κρίστενσεν.

Τα «πουλάρια» κυριάρχησαν από την έναρξη της αναμέτρησης και είχαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ νωρίτερα. Μάλιστα, είχαν και δοκάρι και άλλες πολύ καλές στιγμές με τον αντίπαλο κίπερ Κρίστενσεν και τους αμυντικούς της Χέρτα Βερολίνου να γλιτώνουν την μπάλα προτού καταλήξει στα δίχτυα.

Η Γκλάντμπαχ έχει αρχίσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα Γερμανίας έχοντας δύο νίκες και μια ισοπαλία (3-1 τη Χόφενχαϊμ εντός έδρας και 2-2 με τη Σάλκε εκτός έδρας). Από τη μεριά της, η Χέρτα Βερολίνου παραμένει σε κρίση καθώς έχει δύο ήττες και μια ισοπαλία.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga: Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης (20/8), Λεβερκούζεν-Χοφενχάιμ (20/8), Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (20/8), Άουγκσμπουργκ-Μάιντς (20/8), Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ (20/8), Ουνιόν Βερολίνου-Λειψία (20/8), Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία (21/8), Μπόχουμ-Μπάγερν Μονάχου (21/8).