Ο Ολυμπιακός δεν εξασφάλισε μονάχα την παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League (όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού στις 18 και 25 Αυγούστου) με τη νίκη του στα πέναλτι επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας (4-3 πέν., 1-1 κ.δ., 2-2 παρ.). Παράλληλα, «σφράγισε» την παρουσία τους στους ομίλους του Europa Conference League.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της πρόκρισης της ομάδας του Κάρλος Κορμπεράν ήταν ο τερματοφύλακας Τόμας Βατσλίκ που απέκρουσε πέναλτι κι ο Ματιέ Βαλμπουενά που σημείωσε το νικητήριο γκολ από τη… βούλα.

«Ήμουν ήρεμος και συγκεντρωμένος. Ήξερα τα χτυπήματα των αντιπάλων. Ήμουν σίγουρος. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέρανε να προκριθούμε. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι έχουμε εξασφαλίσει τους ομίλους. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συνέχεια», τόνισε ο Τσέχος γκολκίπερ στην κάμερα της Cosmote Tv.

Συνέχισε λέγοντας: «Πραγματικά ήταν πολλές οι απουσίες και οι τραυματισμοί. Δεν θυμάμαι πόσοι έλειψαν την τελευταία στιγμή. Αλλά το θέλαμε πολύ και κάναμε ένα καλό ματς. Δύο φορές πήραμε προβάδισμα, αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση. Στην παράταση υπήρχαν νεύρα, ήταν μια δύσκολη πρόκριση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ενόψει της συνέχειας».

Ματιέ Βαλμπουενά: Πίστευα στην πρόκριση

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποδείχθηκε καθοριστικός για ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στην πρώτη αναμέτρηση με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έδωσε την ασίστ για το 1-1 του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και το βράδυ της Πεμπτης (11/8) πέτυχε το γκολ της πρόκρισης.

Μετά την λήξη του ματς μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και ερωτώμενος για το αν σκέφτηκε το πέναλτι που έχασε πέρυσι κόντρα στην Λουντογκόρετς, ο Γάλλος άσος απάντησε: «Σε όλον τον κόσμο μπορεί να συμβεί αυτό (σ.σ. να αστοχήσει). Όχι δεν το σκέφτηκα. Ήξερα πως θα τα καταφέρναμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».

Αναφερόμενος στην πρόκριση και στη συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για εμάς και για τον κόσμο μας. Ευρώπη: Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Σίγουρα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα».

Για την αποθέωση που γνώρισε από τους οπαδούς, είπε: « Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι καταπληκτικοί οι φίλαθλοί μας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι».