Ο Ολυμπιακός πέρασε στα πλέι οφ του Europa League όπου θα αναμετρηθεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού (18-25/8 τα ματς) καθώς απέκλεισε την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.δ., 2-2 παρ.) στο «Τέχελνε Πόλε».

Σίγουρα, όμως, ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτή την σεζόν μιας και σε περίπτωση που αποκλειστεί από την πρωταθλήτρια Κύπρου, θα παίξει σε γκρουπ του Europa Conference League.

Έπειτα από ένα ματς – θρίλερ με εναλλαγές στο σκορ και πολλά νεύρα (έγιναν δύο… συρράξεις), ο τερματοφύλακας Τόμας Βατσλίκ κι ο μεσοεπιθετικός Ματιέ Βαλμπουενά έκαναν τη διαφορά και χάρισαν την πρόκριση. Ο πρώτος απέκρουσε το πέναλτι του Τσακβεντάτζε κρατώντας το σκορ στο 3-3 κι ο δεύτερος ευστόχησε από τη βούλα γράφοντας το τελικό 4-3.

Στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 με τον Ζίνκερναγκελ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 54′. Ωστόσο, οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» την πρόκριση με τον Μασούρα να στέκεται άτυχος στο 90’+2′ καθώς η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 90’+4′ ο Σάπονιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο και με τους γηπεδούχους να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 90’+7′ λόγω αποβολής του Αμπένα, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα με το τέρμα του Αγκιμπού Καμαρά (101′). Για δεύτερη φορά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει χωρίς να συμβεί τίποτα ώστε να κλείσουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ, «πληρώνοντας» και τις σημαντικές απουσίες τους στην άμυνα (έλειπε ο Παπασταθόπουλος, ανέτοιμος ο Μανωλάς που μπήκε στο 80′). Στο 108′ ο Γκριν έγραψε το 2-2.

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Ραμίρες έβαλε μπροστά τους Σλοβάκους (1-0), ο Κουντέ έστειλε την μπάλα άουτ (1-0) κι ο Σάπονιτς έκανε το 2-0. Το γκολ του Μπουχαλάκη (2-1) κράτησε στο… κόλπο τον Ολυμπιακό και ελπίδες του έδωσε το άστοχο χτύπημα του Κούτσκα (2-1). Ο Μασούρας, έπειτα, ισοφάρισε σε 2-2 με τον Γκριν να βρίσκει και πάλι δίχτυα για το 3-2. Ο Άβιλα πέτυχε το 3-3 και τότε εμφανίστηκε ο Βατσλίκ. Σταμάτησε τον Τσακβεντάτζε (3-3) κι ο Βαλμπουενά έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στην επόμενη φάση (4-3).