Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους τους στα τουρνουά τένις του Μόντρεαλ και του Τορόντο, αντίστοιχα, με το κυρίως ταμπλό των δύο διοργανώσεων ν’ αρχίζει τη Δευτέρα. Ο Έλληνας άσος έχει πιο βατό… δρόμο, την στιγμή που η Ελληνίδα σταρ θα χρειαστεί να ξεπεράσει υψηλά εμπόδια αν θέλει να φτάσει μακριά.

Τα τουρνουά αν κι ανήκουν στην κατηγορία 1000, αποτελούν ακόμη ένα βήμα στην προετοιμασία των κορυφαίων Ελλήνων τενιστών ώστε να εμφανιστούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο US Open (29/8-11/9), το τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στη δράση έπειτα από τη συμμετοχή του – και τον αποκλεισμό του από τον Νικ Κύργιο στον 3ο γύρο – στο Wimbledon. Θα αρχίσει την πορεία του από το δεύτερο γύρο τουρνουά του Μόντρεαλ. Ο πρώτος του αντίπαλος θα προέρχεται από την προκριματική διαδικασία.

Αν περάσει στην επόμενη φάση θα παίξει με κάποιον εκ των Ράιλι Οπέλκα, Γκαέλ Μονφίς, Ασλάν Καράτσεφ και Μαξίμ Κρεσί. Στους «8», εφόσον, φτάσει εκεί λογικά θα βρει στο δρόμο του τον Γιανίκ Σίνερ. Στους «4», εκτός απροόπτου θα παίξει με το «παιδί-θαύμα» του παγκοσμίου τένις, τον Κάρλος Αλκαράθ.

Τις προηγούμενες ώρες απέσυραν τις συμμετοχές τους από το τουρνουά τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς όσο κι ο Ράφα Ναδάλ. Έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για διάκριση. Στην άλλη μεριά του ταμπλό βρίσκεται, πάντως, το νούμερο ένα του κόσμου ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Πιο δύσκολη η κλήρωση για την Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη θα επιστρέψει στα courts έπειτα από τον αναπάντεχο αποκλεισμό της από την συνέχεια του τουρνουά του Σαν Χοσέ όπου έχασε με 2-0 σετ από την Σέλμπι Ρότζερς.

Η Ελληνίδα σταρ θα πάει στο τουρνουά του Τορόντο με στόχο να ανεβάσει την απόδοσή της και να παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης πέρασε απευθείας στο δεύτερο γύρο του θεσμού, όπου θα παίξει με την Σοφία Κένιν ή την Σλόαν Στέφενς.

Έπειτα, θα παίξει με την Αμάντα Ανισίμοβα ή κάποια εκ των Καρολίνα Πλίσκοβα και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Στα προημιτελικά, το πιθανότερο σενάριο είναι ν’ αντιμετωπίσει την Ονς Ζαμπέρ, ενώ υποψήφιες είναι και η Μπιάνκα Αντρεέσκου με την Καρολίν Γκαρσία. Αν φτάσει στον ημιτελικό θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάποια από τις άλλες κορυφαίες τενίστριες του κόσμου αφού «σταυρώνεται» με το κομμάτι του ταμπλό όπου βρίσκονται η Ίγκα Σφιόντεκ, η Λέιλα Άνι Φερνάντες, η Ναόμι Οσάκα, η Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα και η Σερίνα Γουίλιαμς, μεταξύ άλλων.

Στα προκριματικά του τουρνουά του Τορόντο συμμετέχει και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία, πάντως, θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθειά της να πάρει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.