Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Σέλμπι Ρότζερς στη φάση των «16» του τουρνουά τένις του Σαν Χοσέ που διεξάγεται στις ΗΠΑ και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε την επανεμφάνισή της στα courts μετά την συμμετοχή της στο Wimbledon και το… κακό τρίτωσε κόντρα στην Αμερικανίδα αντίπαλό της, νούμερο 45 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Τρεις φορές την έχει αντιμετωπίσει και σε όλες έχασε. Οι προηγούμενες ήταν στο Wimbledon το 2021 και στο τουρνουά της Αδελαΐδας τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε το πρώτο σετ με 6-1 καθώς η Σέλμπι Ρότζερς εμφανίστηκε πιο έτοιμη και πιο συγκεντρωμένη. Ώθησε την Σάκκαρη σε αρκετά λάθη. Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση, αλλά η Ρότζερς παρέμεινε συγκεντρωμένη και με σωστές αποφάσεις έφτασε στην κατάκτηση της νίκης καθώς επικράτησε με 6-3 games.

Η Ελληνίδα σταρ, νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης, βρισκόταν στο νούμερο ένα του ταμπλό της διοργάνωσης της Καλιφόρνια και ήταν μεταξύ των ισχυρών διεκδικητριών του τίτλου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά της.

Βέβαια, αυτή ήταν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του US Open το οποίο αρχίζει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στα τέλη του μήνα (29/8-11/9) και η Μαρία Σάκκαρη θέλει να πάει στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν ούσα έτοιμη για να διακριθεί.