Όσοι περίμεναν απ’ την κάτοχο του Europa League Άϊντραχτ Φρανκφούρτης να βάλει δύσκολα στην κυρίαρχη εδώ και δέκα σερί χρόνια στην Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου, διαψεύστηκαν από το… 5ο λεπτό του πρώτου αγώνα της σεζόν στο «Deutsche Bank Park». Μέχρι δηλαδή να μπει το πρώτο γκολ από τον Κίμιχ. Λίγες ημέρες μετά το επιβλητικό 5-3 στον τελικό του Super Cup με τη Λειψία, οι Βαυαροί έκαναν… πάρτι και στο «σπίτι» των «αετών», επικρατώντας με το εκκωφαντικό 6-1, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο!

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι σε μία Άϊντραχτ που… πελαγοδρομούσε αμυντικά στο πρώτο 45λεπτο κι απ’ την 1η κιόλας αγωνιστική της Bundesliga άπλωσαν ένα δίχτυ… τρόμου κι έστειλε «μηνύματα» προς όλους τους επίδοξους «μνηστήρες» του τίτλου. Επίσης έστειλε δεύτερο ηχηρό μήνυμα ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο γκολτζής της επί σειρά ετών, που πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα δεν της… λείπει και πολύ.

Το καλοχτυπημένο φάουλ του Γιόσουα Κίμιχ στο 5′ έβαλε μπροστά τους Βαυαρούς, για να ακολουθήσει «καταιγίδα». Οι Μπενζαμέν Παβάρ (11′), Σάντιο Μανέ (29′, πρώτος παίκτης μετά τον Μάριο Μάντζουκιτς με δύο γκολ στα πρώτα δύο επίσημα ματς με τη φανέλα της Μπάγερν), Τζαμάλ Μουσιάλα και Σερζ Γκνάμπρι έφτασαν το δείκτη του σκορ στο 5-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Η Άϊντραχτ προσπάθησε κάπως να… μαζέψει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε με τον Μουανί στο 64′ έπειτα από λάθος του τερματοφύλακα της Rekordmeister, Mάνουελ Νόιερ, όμως η Μπάγερν είπε (και) την τελευταία λέξη στο ματς με το δεύτερο τέρμα του Τζαμάλ Μουσιάλα στο 83′, που «σφράγισε» το τελικό 6-1.