Η ήττα με 2-0 από τη Λέφσκι Σόφιας στον πρώτο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League σήμανε συναγερμό στον ΠΑΟΚ, αφού απειλείται με πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, με τους οπαδούς να μένουν άφωνοι με όσα είδαν από την ομάδα τους και τον Ζοσέ Μπότο να αποφασίζει να παρέμβει, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν τραγικοί στην πρώτη αναμέτρηση με τους Βούλγαρους και δεν έπεισαν κανέναν με την απόδοσή τους, με συνέπεια το κλίμα να μην είναι και το καλύτερο δυνατό ενόψει της ρεβάνς. Αυτό, όμως, απαγορεύεται να συμβεί και εντός των αποδυτηρίων, με τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή να αναλαμβάνει δράση.

Συγκεκριμένα, ο Μπότο αποφάσισε να μιλήσει στην ομάδα, τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα κανείς δεν θα πρέπει να κάνει καμία άσχημη σκέψη, ζητώντας παράλληλα από όλους να πιστέψουν στην ποιότητά τους.

«Πρέπει να ξέρετε ότι όλοι όσοι είστε εδώ, είστε επειδή εγώ ως υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, σε συνεργασία φυσικά με τον προπονητή, πιστεύουμε ότι αξίζετε να φοράτε αυτή τη φανέλα. Είτε οι παλιότεροι, είτε όσοι ήρθατε τώρα έχετε την απόλυτη εμπιστοσύνη μου. Η δική μου εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση όμως δεν σημαίνει τίποτα, αν εσείς δεν εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας», είπε αρχικά στην ομιλία του ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και συνέχισε.

«Από σήμερα δεν θέλω από κανέναν σας, ποδοσφαιριστές, προπονητικό επιτελείο, φυσιοθεραπευτές, όλους, να έχετε αρνητικές σκέψεις. Μόνο θετικότητα, δουλειά και εμπιστοσύνη στην ποιότητά σας που σας έχει φέρει εδώ και τα πράγματα θα πάνε καλά».