Η Μακάμπι Χάιφα παραμένει η μοναδική σκέψη όλων στον Ολυμπιακό μετά την ισοπαλία με 1-1 στο Ισραήλ στην πρώτη αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Τικίνιο Σοάρες να είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, χωρίς όμως αυτό να σταματάει τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν αυτός που «έφτιαξε» το γκολ των Πειραιωτών με το σουτ στο δοκάρι στο 7ο λεπτό και γενικά ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, παραμένοντας στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Μια εμφάνιση που προκάλεσε έκπληξη, ευχάριστη προφανώς, σε πολλούς, αφού θεωρούσαν ότι θα παρουσιαζόταν επηρεασμένος από τα συνεχή δημοσιεύματα σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στους ερυθρόλευκους.

Δημοσιεύματα που υπήρχαν στις αρχές Ιουλίου, αλλά υπάρχουν και τώρα, αφού μόλις πριν λίγες μέρες γράφτηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι σε συζητήσεις με ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για την πώλησή του. Μετά την εμφάνιση του Τικίνιο κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, επομένως, θα περίμενε κανείς ότι μπει ένα τέλος σε αυτά, τουλάχιστον άμεσα. Μέχρι να γίνει η ρεβάνς με τους Ισραηλινούς δηλαδή. Γίνεται, όμως, έτσι;

Επιμένει η Μποταφόσκο, δεν είναι αρνητικός ο παίκτης

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει το γκολ στο Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Η απάντηση, λοιπόν, είναι αρνητική. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός ακόμη και σήμερα φέρεται να είναι μετέωρος και καθόλου σίγουρος για την παραμονή του, με τα ρεπορτάζ όμως να αλλάζουν. Δεν υπάρχει, δηλαδή, αναφορά στους Άραβες της Αλ Φαγιά που φέρονταν να συζητάνε με τους Πειραιώτες, αλλά υπάρχει αναφορά εκ νέου στους συμπατριώτες του Τικίνιο και συγκεκριμένα τη Μποταφόγκο.

Η ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπως γράφει η εφημερίδα Φως των Σπορ, ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του επιθετικού του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον. Αυτό γράφουν οι Βραζιλιάνοι, αυτό αναπαράγει ο ελληνικός Τύπος, περιμένοντας τις εξελίξεις. Εξελίξεις που στη Βραζιλία θεωρούν αρκετά πιθανές, αφού υποστηρίζουν ότι ο Τικίνιο δεν είναι αρνητικός να επιστρέψει στη χώρα του, αρκεί φυσικά να ικανοποιηθεί οικονομικά. Και εδώ είναι τα δύσκολα…

Όχι τόσο σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο του παίκτη, αλλά σε ό,τι αφορά τα λεφτά που θα ζητήσει ο Ολυμπιακός, αφού ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο ως το 2024 και στον Πειραιά δεν σκοπεύουν να τον… δωρίσουν.