Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και αυτό σημαίνει ότι τα ΜΜΕ του Ισραήλ θα ασχολούνται αρκετά με την Ελλάδα το προσεχές διάστημα, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιτζάκ Σουμ.

Ο Ισραηλινός τεχνικός είχε κατακτήσει το νταμπλ με τους πράσινους το 2004 αλλά νωρίτερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2002-03 είχε αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες με τη Μακάμπι Χάιφα. Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι ζήτησαν δηλώσεις του Σουμ μετά την κλήρωση του προκριματικού του Champions League, αλλά προκαλούν έκπληξη τα όσα είπε.

«Δεν υπάρχει παίκτης στη σημερινή Μακάμπι που θα έπαιζε στη δική μου ομάδα. Ταξιδεύω συχνά στην Ελλάδα, θα ξαναπάω σε δύο εβδομάδες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που επενδύουν περισσότερο, οι υπόλοιπες είναι πιο αδύναμες απ’ ό,τι ήταν τότε. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα και πολύ ζόρικος στην έδρα του. Η ατμόσφαιρα, το γήπεδο, οι παίκτες, είναι μεγάλη ομάδα.

Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, δεν μπορούσα να πάω σε μαγαζί Ολυμπιακών, ο ιδιοκτήτης θα μου ζητούσε να φύγω. Πριν από το ντέρμπι στέλναμε κάποιον στα αποδυτήρια να δει αν μας είχαν ρίξει κάτι στα νερά των παικτών μας», είπε ο Σουμ, ο οποίος συνέχισε κάνοντας και εκτιμήσεις για το ποια ομάδα θα προκριθεί.

«Ο Ολυμπιακός έχει 55% πιθανότητες να περάσει, δεν ξεγράφω τη Μακάμπι. Πρέπει να παίξει την μπάλα της και να μην κοιτάζει τι κάνει ο Ολυμπιακός. Ο προπονητής θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει όπως θα αντιμετώπιζε κάθε ομάδα από το Ισραήλ».