Ο Άρης κληρώθηκε με τη Γκόμελ από τη Λευκορωσία στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει το συγκεκριμένο ζευγάρι, με τις δύο ομάδες να καταθέτουν αίτημα στην UEFA για να διεξαχθούν και οι δύο αγώνες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στις 21 Ιουλίου, σε ένα παιχνίδι που θα πρέπει να γίνει στην έδρα της Γκόμελ. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού η UEFA απαγορεύει τη διεξαγωγή αγώνων στη Λευκορωσία αυτή την εποχή.

Έτσι, οι δύο ομάδες συζήτησαν και συμφώνησαν να γίνουν και οι δύο αγώνες στη Θεσσαλονίκη, αρκεί φυσικά να το δεχθεί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, στην οποία οι Άρης και Γκόμελ στέλνουν σχετικό αίτημα.

Επιθυμία των δύο ομάδων, μάλιστα, είναι να υπάρχουν οπαδοί και στους δύο αγώνες και όχι μόνο σε αυτόν που θα είναι οι κίτρινοι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι η UEFA έχει αποφασίσει ότι οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων της Λευκορωσίας θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.