Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Ιγκόρ Ντενίσοφ, πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, αποκαλύπτοντας την επιστολή που είχε στείλει στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τονίζοντας ότι μπορεί να τον φυλακίσουν ή να τον σκοτώσουν λόγω της άποψής του για όλο αυτό που γίνεται.

Ο Ντενίσοφ, πρώην παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παραχώρησε συνέντευξη και σε αυτή αποκάλυψε πως είχε στείλει επιστολή στον Πούτιν λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, ζητώντας του να σταματήσει τα πάντα. «Ήμουν διατεθειμένος να γονατίσω μπροστά του για να σταματήσει, είχα χάσει κάθε ίχνος υπερηφάνειας με αυτή την κατάσταση», είπε ο Ντενίσοφ και συνέχισε.

«Σχεδόν έχασα τον ύπνο μου όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Δεν είμαι υπέρ του να σκοτώνονται άνθρωποι, αυτά που συμβαίνουν είναι καταστροφή. Η απόλυτη φρίκη. Δεν ξέρω, ίσως φυλακιστώ ή με σκοτώσουν για αυτά τα λόγια, αλλά λέω τα πράγματα όπως είναι».

Ακολούθως, ο Ντενίσοφ αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να πείσεις κάποιον για το πόσο λάθος είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, από τη στιγμή που δεν μπορεί να πείσει την ίδια του την αδερφή.

«Δεν γίνεται όλοι οι Ρώσοι πολίτες να επικοινωνήσουμε την οπτική μας στην κυβέρνηση. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως αυτό που συμβαίνει είναι λάθος, αλλά δεν το λέω, εκτός από σήμερα. Δεν μπορώ να πείσω όμως την ίδια μου την αδερφή. Αν δεν μπορεί μια οικογένεια να συμφωνήσει ως προς το τι είναι λάθος και τι σωστό, πώς θα επηρεάσουμε τις υπόλοιπες οικογένειες; Ίσως κάτι αλλάξει αν το θελήσουν και τα 140 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη χώρα. Πώς θα γίνει αυτό; Αν κλείσουν την τηλεόραση», ήταν τα λόγια του.