Συνέχεια στις νικηφόρες εμφανίσεις θέλει να δώσει η Εθνική στη σημερινή αναμέτρηση με το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Nations League (21:45, ALPHA).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ψάξει το 4/4 για να κλειδώσει την άνοδο στην 2η κατηγορία, αλλά και για να έχει μία θέση στα μπαράζ του EURO 2024, σε περίπτωση που δεν προκριθεί από τα προκριματικά.

Επιπλέον, σε περίπτωση νίκης, η «γαλανόλευκη» θα ισοφαρίσει ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της που θα ξεκινήσει όμιλο διοργάνωσης με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, μετά το 1994 και τα προκριματικά του Euro 1996. Τότε, είχε νικήσει Νησιά Φερόε (5-1 εκτός), Φινλανδία (4-0 εντός), Σαν Μαρίνο (2-0 εντός) και Σκωτία (1-0 εντός), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τελικά αποκλείστηκε από τα τελικά ως 3η στον όμιλο, πίσω από Ρωσία και Σκωτία.

Στα αγωνιστικά, η μεγάλη απουσία ακούει φυσικά στο όνομα Δημήτρης Λημνιός, ο οποίος είναι ο μεγάλος άτυχος αυτού του καλοκαιριού. Ο εξτρέμ της Τβέντε υπέστη ρήξη χιαστών στο φινάλε του 3-0 επί της Κύπρου και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για το επόμενο εξάμηνο.

Με θλάση ταλαιπωρείται επίσης και ο Γιάννης Κώτσιρας. Ως προς την τακτική, το 4-3-3 του Ουρουγουανού τεχνικού δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ το σημαντικότερο δίλημμα του για το αρχικό σχήμα αφορά βεβαίως στην θέση του Λημνιού. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκινήσει εκεί ο Μάνταλος και να μπει πάλι στην ενδεκάδα ο Μπουχαλάκης. Διαφορετικά, αν ο Μάνταλος μείνει στη μεσαία γραμμή, τότε ένας εκ των Δουβίκα και Χατζηγιοβάνη θα «μπουν» στην πτέρυγα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συνηθίζει στις προπονήσεις παραμονές αγώνων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα.