Ο Άρης εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη και τώρα θέλει να εξασφαλίσει και ότι θα παρουσιαστεί πιο δυνατός τη νέα σεζόν, με τη διοίκηση να ποντάρει στον Χερμάν Μπούργος και στις γνωριμίες που έχει σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, έχοντας στη λίστα τα ονόματα τεσσάρων νεαρών παικτών που αρέσουν πολύ.

Ο Αργεντίνος προπονητής, βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε επί σειρά ετών στους ροχιμπλάνκος, συμφωνεί με τη διοίκηση των κίτρινων σε ό,τι αφορά την προτίμηση στην ισπανική αγορά. Μια αγορά που ούτως ή άλλως ξέρουν καλά οι Θεσσαλονικείς, όπως δείχνει και η τάση τους να αγοράζουν διαχρονικά παίκτες από εκεί. Τώρα όμως, με τον Μπούργος στην τεχνική ηγεσία, για τον Άρη ανοίγουν ακόμη περισσότερες πόρτες στη συγκεκριμένη χώρα και αυτό είναι κάτι που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί μεταγραφικά.

Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στη λίστα των Θεσσαλονικέων υπάρχουν τα ονόματα παικτών που ανήκουν στην Ατλέτικο και στη Μπαρτσελόνα, έστω κι αν μιλάμε για παίκτη της Β ομάδας των Καταλανών.

Οι 4 στόχοι από Ισπανία

Σε ό,τι αφορά την Ατλέτικο Μαδρίτης, λοιπόν, οι στόχοι του Άρη είναι τρεις και συγκεκριμένα οι εξής: Ροντρίγο Ρικέλμε, Σέρχιο Καμέγιο και Βίκτορ Μογιέχο. Ο Ρικέλμε, διεθνής με την U21 της Ισπανίας, είναι εξτρέμ αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως ελεύθερος πίσω από τον φορ. Γρήγορος και με καλή τεχνική, είναι παίκτης που του αρέσει να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Φέτος αγωνίστηκε στη Μιραντές, έχοντας 8 γκολ και 12 ασίστ σε 39 συμμετοχές.

Ο 21χρονος Καμέγιο είναι σέντερ φορ και με τη φανέλα της Μιραντές, στη La Liga2, είχε 15 γκολ και 4 ασίστ σε 37 συμμετοχές. Διεθνής κι αυτός, όπως και ο Ρικέλμε, με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Όσο για τον Μογιέχο, είναι δεξί εξτρέμ αλλά μπορεί να παίξει -όπως και ο Ρικέλμε- και πίσω από τον σέντερ φορ. Φέτος έπαιξε στην Τενερίφη, επίσης στη La Liga 2, έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ σε 38 συμμετοχές.

Όσο για τον παίκτη της Μπαρτσελόνα Β, είναι ο Μίκα Μάρμολ. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, μπορεί να παίξει τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο αριστερό άκρο της και φέτος σε 36 συμμετοχές κατάφερε να βάλει και ένα γκολ. Ποιος ή ποιοι από αυτούς τους τέσσερις θα αποκτηθούν, θα φανεί στην πορεία. Στον Άρη, πάντως, είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτούν τις γνωριμίες του Μπούργος, όπως φυσικά και τις δικές τους, αφού και στο παρελθόν είχαν αποκτήσει παίκτες που προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα τους Κάλβο, Χαβίτο και Φελίπε Σανσόν.