Στο «επίσημο» ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας, η «γαλανόλευκη» έκανε πολύ καλή αρχή στο UEFA Nations League, νικώντας με 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γκρουπ της 3ης κατηγορίας του θεσμού.

Μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Ουρουγουανός τεχνικός, τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είδαμε πως μπορούμε να νικάμε. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τη Βόρεια Ιρλανδία. Ναι ήταν θέμα προσωπικότητας. Μία νίκη προσωπικότητας. Ξέραμε πως θα πρέπει να αποδώσουμε. Το σημαντικό είναι οι βαθμοί. Πρέπει να δουν τα αγόρια το ματς με τον Κόσοβο ως άντρες. Πρέπει να πάρω καλές αποφάσεις για τους παίκτες που θα παίξουν κόντρα στο Κόσοβο. Είναι θέμα καλών αποφάσεων».

Μαυροπάνος: «Πήγαμε με στόχο να μη χάσουμε, φύγαμε με τους τρεις βαθμούς»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο κεντρικός αμυντικός της εθνικής ομάδας και της Στουτγάρδης, Ντίνος Μαυροπάνος, είπε στην κάμερα του Alpha: «Αντιμετωπίσαμε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο. Ήρθαμε εδώ με στόχο να μην χάσουμε και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι μια πολύ καλή αρχή για εμάς ενόψει και της συνέχειας στον όμιλο».

Αναλύοντας την εμφάνιση του ελληνικού συγκροτήματος, ο Ντίνος Μαυροπάνος, τόνισε πως «στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να λειτουργήσουμε πιο πολύ αμυντικά καθώς ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα έβαζε πιο δυνατούς παίκτες στην επίθεση και θα επιχειρούσε να τους βρει με ψηλές μπαλιές ώστε να μας δυσκολέψει. Ωστόσο, πιστεύω ότι ομαδικά ήμασταν πολύ καλά στην άμυνα και καταφέραμε να τους αντιμετωπίσουμε».

Μιλώντας και για το επόμενο παιχνίδι του ομίλου, αυτό της Κυριακής κόντρα στο Κόσοβο (5/6) στην Πρίστινα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την εξέλιξη του γκρουπ μετά τη νίκη του Κοσόβου επί της Κύπρου με 2-0, ο Μαυροπάνος, δήλωσε: «Κάθε παιχνίδι, πιστεύω, έχει τις δυσκολίες του. Εξαρτάται από το κατά πόσο θα είμαστε εμείς έτοιμοι. Σήμερα (σ.σ. χθες) δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ομάδες και ελπίζουμε να παρουσιάσουμε και στο επόμενο ματς το ίδιο».