Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι η νέα κάτοχος του Europa League. Η γερμανική ομάδα νίκησε με 5-4 στα πέναλτι τη Ρέιντζερς (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης και πανηγύρισε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο εδώ και 42 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ραφαέλ Μπορέ. Ο Κολομβιανός επιθετικός πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ενώ σημείωσε και το καθοριστικό πέναλτι που έδωσε την κούπα στην ομάδα του. Εκείνη τη στιγμή έζησαν με την… ψυχή τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο «Waldstadion».

Στο γήπεδο της ομάδας στήθηκαν γιγαντιαίες οθόνες ώστε οι οπαδοί να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σ’ έναν ευρωπαϊκό τελικό. Όταν ο Μπορέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο κόσμος άρχισε να πανηγυρίζει ξέφρενα και να χαίρεται με την τεράστια επιτυχία που του χάρισε το συγκρότημα του Όλιβερ Γκλάσνερ. Άλλωστε, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/5) η πρώτη γερμανική ομάδα εκτός της Μπάγερν Μονάχου που κατακτά έναν ευρωπαϊκό τίτλο από το 1997 όταν η Ντόρτμουντ σήκωσε το Champions League.

Με το Europa League, λοιπόν, στις αποσκευές της, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα επιστρέψει στη Γερμανία για να προετοιμάσει την επόμενη σεζόν όπου θα παίξει για πρώτη φορά στο Champions League, ενώ περιμένει να μάθει αν θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Λίβερπουλ στον τελικό του UEFA Super Cup.

Μπουγέλο στον προπονητή

Μεγάλη ήταν και η χαρά των ποδοσφαιριστών, αλλά και των οπαδών που είχαν την τύχη να βρεθούν στη Σεβίλλη. Οι παίκτες γιόρτασαν με το τρόπαιο αγκαλιά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν άφησαν και τον προπονητή Όλιβερ Γκλάσνερ να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου.

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές «εισέβαλαν» στην αίθουσα τύπου του σταδίου της Σεβίλλης και άρχισαν να καταβρέχουν τον Αυστριακό τεχνικό με νερό ή και αλκοόλ!

Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της απονομής, πάντως, ήταν όταν οι παίκτες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναγνώρισαν την αξία των αντιπάλων τους μ’ ένα εντυπωσιακό «pasillo» και δυνατά χειροκροτήματα.