Το 1980 ήταν το κύπελλο UEFA, τώρα είναι το Europa League. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, του 2ου της ιστορίας της, αφού επικράτησε της Ρέιντζερς με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Μοιραίος ο Ράμσεϊ για τους Σκωτσέζους, ήρωας ο Τραπ για τους Γερμανούς.

Η Άιντραχτ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς, έδειχνε πιο άνετη και προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι της, έχοντας στο 20′ την πρώτη ευκαιρία με την ωραία ενέργεια του Κνάουφ και το σουτ που απέκρουσε ο ΜακΓκρέγκορ. Ευκαιρία στην οποία απάντησε η Ρέιντζερς στο 26′ με το ωραίο πλασέ του Αρίμπο που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 32′ ήταν ξανά η σειρά των Γερμανών να πλησιάσουν στο γκολ με τον Κόστιτς που έκανε τρομερή κούρσα και σούταρε στέλνοντας τη μπάλα άουτ, για να ακολουθήσει στο 36′ φάση για τους Σκωτσέζους με την κεφαλιά του Λούνστραμ που απέκρουσε ο Τραπ.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ, αλλά στο δεύτερο ήρθαν κι αυτά, με την αρχή να γίνεται στο 57′ όταν οι αμυντικοί της ομάδας της Φρανκφούρτης έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα ο Αρίμπο να πάρει τη μπάλα, να βγει τετ α τετ και να πλασάρει σωστά για το 0-1.

Η Ρέιντζερς πήρε το προβάδισμα και η Άιντραχτ πήρε… ανάποδες, πιέζοντας ασφυκτικά για την ισοφάριση, η οποία δεν άργησε να έρθει. Όχι στο 67′, όταν ο Καμάντα έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ένα λεπτό μετά, στο 68′, με την προβολή του Μπορέ μετά το γύρισμα του Κόστιτς από αριστερά (1-1).

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου η ζέστη και η υγρασία έκαναν πολύ δύσκολη τη ζωή των παικτών, αν και οι Γερμανοί είχαν πολύ καλή ευκαιρία στο 107′ με τον Χρούστιτς που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Και αφού το 1-1 παρέμεινε και εκεί, ο τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ράμσεϊ ήταν μοιραίος για τη Ρέιντζερς και ο Τραπ ήρωας για την Άιντραχτ, αφού απέκρουσε ένα πέναλτι και η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο!

Η σειρά των πέναλτι…

Ταβερνιέ: 0-1
Λεντς: 1-1
Ντέιβις: 1-2
Χρούστιτς: 2-2
Άρφιλντ: 2-3
Καμάντα: 3-3
Ράμσεϊ: Απέκρουσε ο Τραπ
Κόστιτς: 4-3
Ρουφ: 4-4
Μπορέ: 5-4

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα (59′ Χασέμπε), Τουρέ, Εντικά (101′ Λεντς), Κνάουφ, Σόου (106′ Χρούστιτς), Ρόντε (90′ Γιάκιτς), Κόστιτς, Λίντστρεμ (70′ Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ.

Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (116′ Ρουφ), Τζακ (74′ Ντέιβις), Λούντστραμ, Κεντ, Ράιτ (74′ Σακάλα, 117′ Ράμσεϊ), Καμαρά (91′ Άρφιλντ), Αρίμπο (101′ Σαντς).