Η Ρέιντζερς και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θ’ αναμετρηθούν στον τελικό του UEFA Europa League στις 18 Μαΐου στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης και το… πάρτι στη Γλασκώβη και στη Φρανκφούρτη άρχισε κιόλας από την ολοκλήρωση των ημιτελικών.

Η ομάδα του Τζοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ νίκησε με 3-1 την Λειψία και θα παίξει ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό έπειτα από 14 χρόνια. Στο «Άιμπροξ», οι οπαδοί της χάρηκαν με την ανατροπή (η Ρέιντζερς είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο ματς) και για ώρα μετά την λήξη τα τραγούδια και οι πανηγυρισμοί δεν έλεγαν να κοπάσουν.

Άλλωστε, οι υπεύθυνοι του κλαμπ δεν περίμεναν πως θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια πορεία μετά την ξαφνική αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή Στίβεν Τζέραρντ στα μισά τη σεζόν καθώς ο Άγγλος τεχνικός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και στην Άστον Βίλα. Επίσης, οι οπαδοί της δεν έχουν ξεχάσει τις δυσκολίες των περασμένων χρόνων όταν η ομάδα ουσιαστικά… διαλύθηκε και έπρεπε να επιστρέψει πρακτικά από το μηδέν.

Εισβολή στο «Deutsche Bank Park»

Σκηνές… χάους επικράτησαν μετά την λήξη του έτερου ημιτελικού του Europa League μεταξύ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της Γουέστ Χαμ στο «Deutsche Bank Park», όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0. Οι οπαδοί των Γερμανών εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις και η υπηρεσία ασφαλείας του γηπέδου μάταια προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Ορισμένοι εξ αυτών, δε, φάνηκε πως κινήθηκαν απειλητικά και εναντίον κάποιων παικτών της Γουέστ Χαμ, αλλά δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο. Ο αμυντικός Μάρτιν Κουφάλ των «σφυριών» ρωτήθηκε για την εισβολή και για το αν φοβήθηκε πως θα μπορούσε να δεχτεί κάποια επίθεση. «Δεν φοβήθηκα γιατί αν κάποιος ερχόταν να τα βάλει μαζί μου εκείνος θα είχε το πρόβλημα, όχι εγώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Άιντραχτ Φρανφκούρτης επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό έπειτα από 42 χρόνια.